Ο καβγάς με τον Πολίτη -Ετσι σταμάτησε το μπάσκετ ο Γκάλης - iefimerida.gr

Ο καβγάς με τον Πολίτη -Ετσι σταμάτησε το μπάσκετ ο Γκάλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν 18 Οκτωβρίου του 1994, όταν ο Κώστας Πολίτης αποφάσισε να μην βάλει τον Γκάλη στην πεντάδα

Ο Παναθηναϊκός που κοουτσάριζε τότε ο Κώστας Πολίτης έπαιζε με τούς Αμπελοκήπους. Η απόφαση του προπονητή δεν άρεσε καθόλου στον μεγάλο στάρ του ελληνικού μπάσκετ.

Μετά από χρόνια ο Κώστας Πολίτης διηγήθηκε ως εξής το επεισόδιο: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι τότε ο Νίκος Γκάλης ήταν 37 ετών. Βρισκόταν όπως και να το κάνουμε στα μπασκετικά τελειώματά του. Δεν τον έδιωξα, ούτε έγινε κάτι άλλο. Απλώς δεν τον επέλεξα για την 5άδα. Επαναλαμβάνω στα 37 του... Ο Νίκος ο Γκάλης όπως όλοι οι στάρ, δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είχε φθάσει το πλήρωμα του χρόνου. Κανείς στάρ δεν συμβιβάζεται με αυτή την ιδέα...».

Στα αποδυτήρια Κώστα Πολίτης και Γκάλης τσακώνονται. Ο Νίκος Γκάλης φεύγει απο το γήπεδο φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Πολίτη να του ζήτησε να μπεί στο παρκέ και ο Γκάλης αρνήθηκε επικαλούμενος αδιαθεσία.

Ο Νίκος Γκάλης μιλώντας στον Φίλιππο Συρίγο είχε πεί μετά από χρόνια: «Ηταν άσχημη στιγμή για μένα. Εγώ δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Ενιωθα ότι με αυτά που έχω προσφέρει με την καριέρα μου, ότι πρέπει να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Επαιζα ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Και έβγαινε πρώτος σκόρερ. Αλλά δεν ήθελα να με αντιμετωπίζουν έτσι... Εγω είμαι υπερήφανος. Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους έγινε ό,τι έγινε..».

Την επομένη του αγώνα Τα Νέα κυκλοφόρησαν με την δήλωση του Νίκου Γκάλη στους συμπαίκτες του: «Κανένας δεν με ξεφτίλισε έτσι...»

Ο Νίκος Γκάλης πείσμωσε τόσο πολύ που μέσα σε λίγες ώρες μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε για την Θεσσαλονίκη. Τον Νοέμβριο του 1994 ο Παναθηναϊκός διέκοψε το συμβόλαιό του και ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση από τους αγώνες με μια δήλωσή του στα ΜΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 1995: «Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Στη ζωή όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Πολλές φορές εξαρτάται από εμάς, πολλές φορές όχι. Ηθελα να σταματήσω αυτό που τόσο αγάπησα κι αγαπώ, μέσα στο γήπεδο. Γιατί πιστεύω ότι ξέρω να παίρνω τις αποφάσεις μου, τότε που πρέπει. Φεύγω απο το άθλημα που αγάπησα πικραμένος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ