Τα ασύλληπτα μέλη της 17Ν- Η μαρτυρία Κουφοντίνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα ασύλληπτα μέλη της 17Ν- Η μαρτυρία Κουφοντίνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο ο Γιωτόπουλος, όσο και ο Κουφοντίνας έχουν πολλές φορές αναφερθεί σε μέλη της 17Ν που παραμένουν ασύλληπτα.

Πρώτος μίλησε για πυρήνα της οργάνωσης που δεν έχει συλληφθεί, ο αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ηταν σε επιστολή του στην εφημερίδα Εθνος, που έκανε λόγο για όπλο που βρέθηκε στην γιάφκα της οργάνωσης το 2002, όπλο που συνδέονταν με συγκεκριμένο πρόσωπο, που όμως δεν βρέθηκε ποτέ. Και ότι επίσης στον ίδιο χώρο υπήρχαν και έγγραφα, έλεγε, που συνέδεαν την δολοφονική δράση της 17Ν με το πρόσωπο αυτό, που επίσης δεν βρέθηκαν. Ο Γιωτόπουλος σε εκείνη την επιστολή άφηνε να εννοηθεί ότι κάποια μέλη της οργάνωσης, προφανώς συνεργάστηκαν με την αντιτρομοκρατική και απέκτησαν ασυλία. Μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτό το άγνωστο πρόσωπο, είχε δυο κολλητούς και ότι επίσης συνδέονταν με άλλους 5 τρομοκράτες, για τους οποίους ποτέ δεν έγινε έρευνα..

Αλλά και ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του «Γεννήθηκε 17 Νοέμβρη», υποστηρίζει οτι υπήρχαν μέλη της 17Ν που δεν συνελήφθησαν ποτέ. Οπως ο «Θωμάς» η ο «Ανέστης» όπως ήταν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν στην παρανομία. Ο Θωμάς αναφέρεται και ως ο «αόρατος», δηλαδή αυτός που βοηθούσε την οργάνωση σε διάφορες ενέργειές της, αφού ήταν σε θέση να κυκλοφορεί χωρίς να κινεί τις υποψίες.

Από τους πιο μυστηριώδεις συνεργάτες της οργάνωσης είναι ένας επιχειρηματίας, με το παρατσούκλι ο «Γέρος», που ο Δημ. Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι έδινε κρίσιμες πληροφορίες στην 17Ν. Σύμφωνα με τον Κουφοντίνα, ο «Γέρος», που κινούνταν στους χώρους των πλουσίων και στα βόρεια προάστια, ήθελε να τρομοκρατήσει την ελίτ και του άρεσε η σκέψη να φοβούνται οι πλούσιοι για την ζωή τους. Ηθελε να συμμετάσχει και εκείνος σε μια επίθεση, αλλά οι παλαιοί της 17Ν φοβήθηκαν και δεν τον άφησαν ποτέ να πάρει μέρος σε επιθέσεις. Ο Δημ. Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας έχει πεθάνει. Και ο Τζόν Κυριακού, ο ελληνοαμερικάνος πράκτορας της CIA που έλαβε μέρος στις έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης, πρίν γίνει γνωστός στους τρομοκράτες-δολοφόνους και αποσυρθεί από την Αθήνα, υποστηρίζει ότι σίγουρα υπάρχουν μέλη της οργάνωσης που δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Και δίνει το παράδειγμα της γυναίκας που συμμετείχε στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς. «Μπορούμε να περιορίσουμε τους υπόπτους σε 5-6 άτομα λέει, αλλά μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ την ταυτότητά της..»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ