Εικόνες σoκ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Γουατεμάλα - iefimerida.gr

Εικόνες σoκ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Γουατεμάλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε η Πολιτική Προστασία της Γουατεμάλας.

Η ηφαιστειακή έκρηξη στο Φουέγο, ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια της Γουατεμάλας, σημειώθηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να εκλυθούν τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας να φθάσει σε μεγάλο ύψος.
Ήταν σαν «ένα ποτάμι λάβας να υπερχείλισε, έπληξε το χωριό Ελ Ροδέο. Υπάρχουν τραυματίες, άνθρωποι που κάηκαν, υπάρχουν νεκροί», είπε ο Σέρχιο Καμπάνιας, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Γουατεμάλας (CONRED), ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Η έκρηξη του ηφαιστείου προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μοναδικού διαδρόμου του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας. Ο διάδρομος έκλεισε εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας, για να μην κινδυνεύσουν τα αεροσκάφη και το επιβατικό κοινό, εξήγησε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γουατεμάλας μέσω Twitter.

Το ηφαίστειο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και βρίσκεται κοντά στην Αντίγουα, μια πόλη που είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και είναι επίσης γνωστή για τις φυτείες καφέ που βρίσκονται εκεί.

Εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν από το θέρετρο La Reunion, όπου βρίσκεται ένα γήπεδο γκολφ, κοντά στην Αντίγουα. Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής τέφρας να υψώνεται πάνω από το κλάμπ του γκολφ.

Κατά τον Σέρχιο Καμπάνιας, «δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο χωριό Λα Λιμπερτάδ, εξαιτίας της λάβας», και «ίσως υπάρχουν και εκεί νεκροί».

Τον Σεπτέμβριο του 2012, μια ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο είχε αναγκάσει τις αρχές να απομακρύνουν 10.000 κατοίκους από τις εστίες τους.

Πολλά άλλα ηφαίστεια είναι επίσης ενεργά στη Γουατεμάλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γουατεμάλα ηφαίστειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ