Βίντεο: Γιατί ο Καναδός αστυνομικός δεν πυροβόλησε τον μακελάρη του Τορόντο - iefimerida.gr

Βίντεο: Γιατί ο Καναδός αστυνομικός δεν πυροβόλησε τον μακελάρη του Τορόντο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού περιστατικού που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Τορόντο του Καναδά.

Ο 25χρονος οδηγός ενός λευκού νοικιασμένου βαν έριξε το όχημα πάνω σε δεκάδες πεζούς στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης αρχικά διέφυγε. Εντούτοις, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, με την σύλληψή του να καταγράφεται από κάμερες.

Τον συνέλαβε αστυνομικός που έχει εκπαιδευτεί ειδικά στη διαχείριση καταστάσεων που αφορούν ζητήματα ζωής και θανάτου.

«Πέσε κάτω» φωνάζει ο αστυνομικός.

«Σκοτωσέ με», απαντά ο 25χρονος μακελάρης.

«Οχι, πέσε κάτω», επιμένει ο αστυνομικός.

«Εχω όπλο στην τσέπη μου».

«Δεν με νοιάζει, πέσε κάτω, αλλιώς θα σε πυροβολήσω»

«Ρίξε μου στο κεφάλι»

Τελικά ο δράστης συνελήφθη, όχι μόνο χωρίς να πέσουν πυρά αλλά και χωρίς να ασκηθεί καν βία. Ο λόγος; Η ειδική εκπαίδευση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί στον Καναδά. Εχουν μάθει να ελαχιστοποιούν τη βία και να ασκούν όσο το δυνατόν λιγότερη εξουσία γίνεται σε οποιαδήποτε περίπτωση. Το 20% της εκπαίδευσης τους βασίζεται στην επιβολή ισχύος με έμφαση στα μη θανατηφόρα μέσα και την αποκλιμάκωση. Στον αντίποδα στην Αμερική οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται για 58 ώρες στο πώς να πυροβολήσουν θανάσιμα και μόλις 8 στην επίλυση δύσκολων καταστάσεων με έμφαση σε τεχνικές αποκλιμάκωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς αστυνομικός εκπαίδευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ