Βίντεο: Φοβερή γκάφα του NBC για την Κορέα παραλίγο να φέρει... διπλωματικό επεισόδιο - iefimerida.gr

Βίντεο: Φοβερή γκάφα του NBC για την Κορέα παραλίγο να φέρει... διπλωματικό επεισόδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία φοβερή... γκάφα σχολιαστή του NBC παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Ο αναλυτής του NBC Joshua Cooper Ramo ήταν ένας από αυτούς που βρέθηκαν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας για να την παρουσιάσουν.

Η γκάφα συνέβη όταν η αποστολή της Ιαπωνίας εισήλθε στο στάδιο στην παρέλαση. Και τότε είπε «Τώρα μπαίνει στο στάδιο η ομάδα της Ιαπωνίας. Μία χώρα η οποία είχε κατακτήσει την Κορέα από το 1910 μέχρι το 1945. Όμως εάν ρωτήσεις κάθε Κορεάτη αυτός θα σου πει ότι η κουλτούρα, η τεχνολογία και η οικονομία της Ιαπωνίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για τη μετάλλαξη τους».

Αμέσως μετά ακολούθησε ένας χαμός στα sovial media, με πολλά σχόλια να κάνουν λόγο για μία ωδή στο Ναζισμό.

Τι είχε γίνει τότε; Οι Ιάπωνες κατάφεραν να προσαρτήσουν την Κορέα στην αυτοκρατορία τους το 1910 και στα 35 χρόνια της ιαπωνικής κατοχής υπήρξαν πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους και τις δυνάμεις κατοχής με το αποτέλεσμα να είναι περισσότεροι από 10.000 νεκροί.

Το NBC ανάγκασε τον απεσταλμένο του να ζητήσει συγγνώμη δημόσια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ