Μοναχική κούρσα: Ετρεξε μόνος του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - iefimerida.gr

Μοναχική κούρσα: Ετρεξε μόνος του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αθλητής από την Μποτσουάνα είναι πρωταγωνιστής μίας απίθανης ιστορίας που εξελίσσεται στη διοργάνωση από τη Δευτέρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, πήρε θέση στον μοναδικό βατήρα που είχε στηθεί στον αγωνιστικό χώρο και έτρεξε 200 μ. με μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο. Ηταν ο δικός του, ξεχωριστός προκριματικός, από τον οποίο εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό χάρη στο 20.20 που σημείωσε. Περίπου δύο ώρες αργότερα, έτρεξε ξανά, αυτή τη φορά με αντιπάλους άλλους αθλητές, και ήταν δεύτερος στην κούρσα του στον ημιτελικό και πέρασε στον τελικό των 200 μέτρων.

Γιατί έτρεξε όμως μόνος του; Η παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF), δεν του είχε επιτρέψει να πάρει μέρος στον προκριματικό των 200 μ. τη Δευτέρα και στον τελικό των 400 μ. την Τρίτη. Η IAAF επικαλέστηκε λόγους υγείας, καθώς ο Μακουάλα ήταν ανάμεσα στους αθλητές που αρρώστησαν μετά το ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί αποστολές χωρών στη διοργάνωση.

Τελικά, η IAAF του επέτρεψε να τρέξει μόνος του, το βράδυ της Τετάρτης, για να διεκδικήσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, κάτι που κατάφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ