Ουτρέχτη: Εφτιαξαν το μεγαλύτερο γκαράζ για ποδήλατα -Με 12.500 θέσεις - iefimerida.gr

Ουτρέχτη: Εφτιαξαν το μεγαλύτερο γκαράζ για ποδήλατα -Με 12.500 θέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το μεγαλύτερο γκαράζ για ποδήλατα. Κι όμως, οι Ολλανδοί δεν ικανοποιούνται.

Στην Ουτρέχτη άνοιξε τις πύλες του το γκαράζ που θα γίνει ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης ποδηλάτων στον κόσμων. Προς στιγμήν μπορεί να υποδεχθεί 6.000 δίκυκλα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν άλλες 6.500 και με το σύνολο θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο χώρο στο Τόκιο.

Ομως, το έκτασης 17.100 τετραγωνικών μέτρων γκαράζ ποδηλάτων, κάτω από τον κεντρικό σταθμό της Ουτρέχτης, δεν ικανοποιεί τους Ολλανδούς. Γιατί, πολλοί παρατηρούν ότι με δεδομένο πως το 43% των μετακινήσεων σε αποστάσεις μικρότερες των 7,5 χλμ. γίνονται με ποδήλατο, οι 12.500 θέσεις απλά δεν επαρκούν.

Σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας, ένα πάρκινγκ ποδηλάτων 8.500 θέσεων αναμένεται να ανοίξει στη Χάγη την επόμενη άνοιξη, αντίστοιχος χώρος για 5.000 ποδήλατα κατασκευάστηκε στο Ντελφτ, ενώ το Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει πάρκινγκ ποδηλάτων για 7.000 δίκυκλα, σημειώνει ο Guardian.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουτρέχτη ποδήλατα γκαράζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ