Ιαπωνία: Ασκηση ετοιμότητας για πυραυλική επίθεση από τη Β. Κορέα - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Ασκηση ετοιμότητας για πυραυλική επίθεση από τη Β. Κορέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παιδιά μπαίνουν τρέχοντας στο σχολείο τους. Ανθρωποι κάθε ηλικίας κρύβονται πίσω από τοίχους, πέφτουν στο έδαφος και βάζουν τα χέρια πάνω από το κεφάλι ενώ ακούγεται μία σειρήνα σε όλη την πόλη.

Κάπως έτσι εξελίσσεται μία άσκηση στη Σακάτα της Ιαπωνίας, για την προετοιμασία των κατοίκων σε περίπτωση που η Β. Κορέα επιτεθεί με πύραυλο.

«Ενας πύραυλος εκτοξεύθηκε και κατευθύνεται προς τα εδώ. Κρυφτείτε σε κάποιο τσιμεντένιο κτίριο», είναι μερικές από τις οδηγίες που ακούγονται από τα μεγάφωνα. Σε αυτή τη μικρή πόλη της Ιαπωνίας, ήδη κάνουν τέτοιες ασκήσεις, έπειτα από την κλιμάκωση των πυραυλικών δοκιμών της Πιονγιάνγκ.

Κάποιοι όμως αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα των οδηγιών. «Μας είπαν να πέσουμε κάτω ή να κρυφτούμε πίσω από κάποιο τοίχο. Αναρωτιέμαι όμως αν αλήθεια θα μας προστατεύσει κάτι τέτοιο σε περίπτωση που πέσει πύραυλος», είπε ένας κάτοικος στην κάμερα του BBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία άσκηση ετοιμότητας πύραυλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ