Τα άγνωστα δίδυμα πολυβολεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Αττική - iefimerida.gr

Τα άγνωστα δίδυμα πολυβολεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Αττική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετος 1939, παραμονές του πολέμου και η κυβέρνηση Μεταξά ετοιμάζεται για την επικείμενη εισβολή και οχυρώνει διάφορα στρατηγικά σημεία στην Β. Ελλάδα, αλλά και στην Αττική.

Ανάμεσα σ” αυτά, ζωτικής σημασίας κρίθηκε η οχύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει την Αθήνα με τη Βόρειο Ελλάδα, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου όπου βρίσκονται τούνελ.

Το σχέδιο ανέφερε να χτιστεί ένα πολυβολείο στην κάθε πλευρά του τούνελ για να ελέγχονται τα τρένα που έμπαιναν και έβγαιναν από την Αττική. Το πολυβολείο στη νότια πλευρά χτίστηκε επιτυχώς. Το άλλο, στη βόρεια πλευρά δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί από τους Έλληνες και το ολοκλήρωσαν οι Ιταλοί κατακτητές. Στη συνέχεια τα πολυβολεία χρησιμοποιήθηκαν από Ιταλούς και Γερμανούς για να ελέγχουν τα διερχόμενα τρένα για έγγραφα και για φορτία. Η μαύρη περίοδος της κατοχής είχε αρχίσει για την Ελλάδ.

Σήμερα τα πολυβολεία είναι εντελώς παρατημένα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ