Οι στόλοι Κίνας - Ρωσίας σε ναυτικές ασκήσεις στον Ειρηνικό - iefimerida.gr

Οι στόλοι Κίνας - Ρωσίας σε ναυτικές ασκήσεις στον Ειρηνικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νότια Σινική Θάλασσα είναι θάλασσα του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού.

Εκεί που αυτές τις ημέρες Ρωσία και Κίνα κάνουν κοινές ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Joint Sea-2016». Λίγα μέτρα απο τον αμερικάνικο στόλο...

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο στόλος της Ρωσίας με πέντε αντιτορπυλικά και ένα ανθυποβρυχιακό πλοίο συμμετέχει, ενώ ασκήσεις θα λάβουν μέρος πλοία επιφανείας διαφόρων τύπων, υποβρύχια, αεροσκάφη διαφόρων τύπων, ελικόπτερα που θα επιχειρούν από πλοία, καθώς επίσης και δυνάμεις Πεζοναυτών, όπως ενημέρωσε η κινεζική πλευρά.

Παρά το γεγονός πως η Κίνα διαβεβαίωσε πως πρόκειται για ασκήσεις ρουτίνας, το παραπάνω στοιχείο για τις διεκδικήσεις. σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις Κίνας και Ρωσίας για «εκσυχρονισμό» και αναβάθμιση του ναυτικού τους «στα πρότυπα του 21ου αιώνα» έχουν κάνει ΗΠΑ και Βρετανία να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ΡΩΣΙΑ στολοι Ειρηνικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ