Ενα φουσκωτό με μετανάστες «έδεσε» μπροστά στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - iefimerida.gr

Ενα φουσκωτό με μετανάστες «έδεσε» μπροστά στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα μετανάστες επιβιβάστηκαν σε μία φουσκωτή λέμβο και σάλπαραν για το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπροστά στο οποίο «έδεσαν».

Δεν ήταν ένα μικρό δείγμα του κύματος μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά μία διαφορετική διαμαρτυρία. Οι μετανάστες, που προέρχονταν από την Αφρική συνοδεύονταν από δεκάδες ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατήγγειλαν τη «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

Στα χέρια τους είχαν πλακάτ με συνθήματα κατά της Frontex, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, λόγω του «μεριδίου ευθύνης» που έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, για τα ναυάγια στη Μεσόγειο.

«Πρόκειται για μετανάστες που έχουν έρθει από διάφορες χώρες της Αφρικής, από το Μαρόκο και την Τυνησία, και έφθασαν χθες στο Στρασβούργο» επισήμανε ο Οζάν Τσενελί, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης, μιλώντας στο AFP.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές, στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Εντουάρ Μαρτέν, έσπευσαν να «τους καλωσορίσουν» και να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

«Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της» τόνισε η Σουάντ, μία μητέρα που ήρθε από την Τυνησία, που επιβιβάστηκε στο πλοίο. Με δάκρυα στα μάτια, η ίδια εξήγησε ότι ο γιος της χάθηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού.

Την αντίθετη άποψη είχαν εκφράσει εντός του Κοινοβουλίου, νωρίτερα την Τετάρτη, η ευρωβουλευτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, περιστοιχισμένη από ευρωβουλευτές της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, του βελγικού Φλάαμς Μπελάνγκ και του ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία, καθώς ζήτησε να μπει ένα τέλος «στη μαζική μετανάστευση την οποία προκαλεί η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ