Η μετάφραση: Ενα εκπληκτικό κοινωνικό πείραμα - iefimerida.gr

Η μετάφραση: Ενα εκπληκτικό κοινωνικό πείραμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα κοινωνικό πείραμα από το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Λιθουανίας, μελετάει τα όρια του φυλετικού διαχωρισμού, ζητώντας από ανυποψίαστους συμμετέχοντες να μεταφράσουν μία ρατσιστική δημοσίευση.

Στα πλαίσια του πειράματος, η εταιρεία βγάζει αγγελία για ένα κάστινγκ διαφήμισης και οι υποψήφιοι περιμένουν στην αίθουσα αναμονής όπου περιμένει επίσης μαζί τους ένας νεαρός αφρικανικής καταγωγής.

Αυτό που δε γνωρίζουν όμως είναι ότι συμμετέχουν ήδη στη διαφήμιση, αφού ο νεαρός είναι ηθοποιός, δεν υπάρχει κάστινγκ και η αίθουσα αναμονής βιντεοσκοπείται.

Ο νεαρός κάθεται σε έναν καναπέ και διαβάζει από ένα iPad, πριν από το υποτιθέμενο κάστινγκ, περιμένοντας τον επόμενο υποψήφιο να καθίσει δίπλα του. Τότε του ζητάει να του μεταφράσει ένα μήνυμα που βρήκε δημοσιευμένο στον τοίχο του στο Facebook.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μείνει άναυδοι από το ρατσιστικό και υποτιμητικό μήνυμα, ενώ μόλις ελάχιστοι επέλεξαν να το μεταφράσουν, με τους υπόλοιπους να του λένε ότι δεν υπάρχει λόγος και δεν είναι κάτι που θα του φανεί χρήσιμο.

Το πείραμα, που ξεκίνησε από το Κέντρο της Λιθουανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δημιουργήθηκε για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το ρατσισμό στο διαδίκτυο και που να απευθυνθολυν όσοι αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ