Πως είναι 60 δευτερόλεπτα στο μυαλό ενός αυτιστικού -Το συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάζει την διαταραχή - iefimerida.gr

Πως είναι 60 δευτερόλεπτα στο μυαλό ενός αυτιστικού -Το συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάζει την διαταραχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες νευρο-ψυχολογικές διαταραχές. Ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει τις εγκεφαλικές δομές δεν έχει διασαφηνιστεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης. Αυτό σημαίνει πως τα άτομα με αυτισμό είναι «καταδικασμένα» να ζουν χωρίς να μπορέσουν ποτέ να θεραπευτούν, έχοντας σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την ψυχο-κοινωνική τους λειτουργία και όχι μόνο.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει ένα λεπτό μέσα στο μυαλό ενός ατόμου με αυτισμό. Απλοί ήχοι και εικόνες δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Αυτό επειδή ο τρόπος με τον οποίο τα επεξεργάζεται ο εγκέφαλος είναι εξ ολοκλήρου διαφορετικός. Η αυξημένη «αισθητηριακή ευαισθησία» μπορεί να μετατρέψει έναν απλό ήχο σε πραγματικό εφιάλτη. Αν ένα λεπτό φαντάζει... αιώνας, τότε φανταστείτε μια ολόκληρη ζωή έχοντας μια διαταραχή τέτοιου είδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ