Από την ολική καταστροφή στην ανάκαμψη –Πως είναι οι Φιλιππίνες έξι μήνες μετά τον ολέθριο τυφώνα Χαϊγιάν - iefimerida.gr

Από την ολική καταστροφή στην ανάκαμψη –Πως είναι οι Φιλιππίνες έξι μήνες μετά τον ολέθριο τυφώνα Χαϊγιάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νοέμβριος του 2013 ήταν ίσως ο πιο εφιαλτικός μήνας στην ιστορία των Φιλιππίνων. Ο ισχυρότερος τροπικός τυφώνας στα χρονικά πέρασε πάνω από αρκετές πόλεις της χώρας, αφήνοντας πίσω του μόνο ερείπια. Η πόλη Τακλομπάν ήταν αυτή που υπέστη τις περισσότερες ζημιές, με τα κτίρια της να αφανίζονται και τους νεκρούς να υπολογίζονται κοντά στους 10.000.

Η θλίψη για τις ανυπολόγιστες απώλειες κατέβαλε την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, έξι μήνες μετά η πόλη δείχνει να ανακάμπτει από τον ολέθριο τυφώνα. Η Telegraph που αμέσως μετά το καταστροφικό συμβάν κατέγραψε τις συνέπειες του, μισό χρόνο μετά έρχεται να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας, παρουσιάζοντας την ανάκαμψη της Τακλομπάν. Τα κτίρια βρίσκονται πίσω στη θέση τους, τα αυτοκίνητα ξαναγεμίζουν τους δρόμους και η πόλη δείχνει να αναγεννιέται. Τα πρώτα βήματα για την ανάπλαση της πόλης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ