Ο γιατρός: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη δραματική σειρά του Alpha με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - iefimerida.gr

Ο γιατρός: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη δραματική σειρά του Alpha με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

Δήμητρα Σιγάλα-Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης-ΒασιλικήΤρουφάκου
Δήμητρα Σιγάλα-Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης-ΒασιλικήΤρουφάκου
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Την ερχόμενη σεζόν θα προβληθεί η δραματική σειρά «Ο γιατρός» με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά.

Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα τον trailer της σειράς «Ο γιατρός», το οποίο θα προβάλλεται στη prime time ζώνη του Alpha με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η συγκεκριμένη σειρά έχει γυριστεί και ενώ οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει για να προβληθεί σε άλλο κανάλι τελικά θα προβληθεί από τον Alpha μιας και το κανάλι θέλει να ενισχύσει τη μυθοπλασία του και με νέες παραγωγές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά «Ο γιατρός» είναι εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία του Pierdante Piccioni, ενός γιατρού επικεφαλής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Lodi, ο οποίος το 2013 ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη με αποτέλεσμα να χάσει τη μνήμη του για 12 χρόνια, αλλά τελικά κατάφερε να επανέλθει.

Κάνοντας μια έρευνα για την υπόθεση του γιατρού, η ιταλική τηλεόραση έψαχνε μια ιατρική σειρά και η παραγωγή έπεσε πάνω στο βιβλίο του Piccioni. Είχαν το τέλειο υλικό για να δημιουργηθεί η σειρά, η οποία προβλήθηκε στο RAI 1 από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τις 17 Μαρτλιου του 2022 όπου παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο. Η ιταλική σειρά που μεταδόθηκε για δύο σεζόν έκανε τεράστια επιτυχία. Να αναφέρουμε πως ο πραγματικός γιατρός, δηλαδή ο Pierdante Piccioni, εμφανίστηκε στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς παίζοντας έναν ασθενή.

«Ο γιατρός»: Όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση της ιταλικής σειράς

Ο καθηγητής Andrea Fanti είναι ένας λαμπρός και διάσημος γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο Policlinico Ambrosiano του Μιλάνου, όπου είναι ο προϊστάμενος των επειγόντων περιστατικών. Ταυτόχρονα, είναι επίσης αλαζονικός, επίπονος και ναρκισσιστής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Fanti πιστεύει ότι οι γιατροί δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους ασθενείς, καθώς λένε ψέματα. Κατά συνέπεια, ακολουθεί μόνο το ένστικτό του και εμπιστεύεται την ομάδα του, ιδιαίτερα τη βοηθό του Τζούλια Τζορντάνο, μια γιατρό με την οποία έχει κρυφή σχέση.

Το ιταλικό cast
Το ιταλικό cast

Μια μέρα, ο πατέρας του Giovanni Pavesi, ενός νεαρού αγοριού πεθαίνει στην πτέρυγα του Fanti μετά από λάθος (έχει γίνει γνωστό πως του δόθηκε λάθος φάρμακο), περιμένει τον γιατρό να τελειώσει τη βάρδια του στο νοσοκομείο και τον πυροβολεί. στο κεφάλι. Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός δεν πεθαίνει, υποφέρει από ένα μη αναστρέψιμο προ μετωπιαίο τραύμα, το οποίο τον κάνει να ξεχάσει τα προηγούμενα 12 χρόνια. Πράγματι, όταν ο Fanti ξυπνά από το κώμα, πιστεύει ότι είναι Ιούνιος του 2008 αντί για το 2020 και η τελευταία του ανάμνηση είναι ότι επιστρέφει στο σπίτι αφού υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με το Policlinico Ambrosiano. Ξεχνώντας το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού με το οποίο συνεργαζόταν, μετατρέπεται από έγκυρος γιατρός σε ασθενή του νοσοκομείου.

Ριγμένος σε ένα δώρο που μερικές φορές παλεύει να καταλάβει, υποχρεωμένος να ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και να αντιμετωπίσει σχετικά τραύματα όπως ο θάνατος του παιδιού του και ο χωρισμός από τη γυναίκα του (που ξέχασε), αντιλαμβάνεται τους αγαπημένους του ως ξένους. Κατά συνέπεια, το νοσοκομείο γίνεται το μόνο μέρος όπου ο Andrea αισθάνεται πραγματικά σαν στο σπίτι του και όπου μπορεί να προσπαθήσει να οικοδομήσει ένα νέο ιδιωτικό και εργασιακό μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκηνή από τη σειρά
Σκηνή από τη σειρά
Δήμητρα Σιγάλα- Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης-Βασιλική Τρουφάκου
Δήμητρα Σιγάλα- Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης-Βασιλική Τρουφάκου

Δεν μπορεί πλέον να είναι ο προϊστάμενος του τμήματος που ήταν υπεύθυνος, επιστρέφει στη δουλειά ως «γιατρός με περιορισμούς», που είναι ένα είδος βοηθού για νεαρούς κατοίκους, που του λένε το παρατσούκλι Doc , και χρησιμοποιεί ενσυναίσθηση για να αλληλεπιδρούν με ασθενείς και βοηθούν στην επίλυση των ιατρικών τους προβλημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ ξεκινάει ένα ψυχολογικό παιχνίδι με τον γιατρό Σαρδόνι, έναν επί χρόνια φίλο και συνάδελφό του.

Η αληθινή ιστορία ιστορία του γιατρού που ξέχασε 12 χρόνια από τη ζωή του

Είναι 31 Μαΐου 2013, ο Pierdante Piccioni, 54 ετών, πηγαίνει στο Lodi όπου εργάζεται ως επικεφαλής γιατρός επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της πόλης.

Στο δρόμο, έχει ένα τροχαίο ατύχημα και όταν ξυπνά στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από κώμα λίγων ωρών, δεν θυμάται τα τελευταία 12 χρόνια. Ο κόσμος του σταμάτησε στις 25 Οκτωβρίου 2001, στα γενέθλια του γιου του. Όλοι οι συνάδελφοι γύρω του φαίνονται παράξενα ηλικιωμένοι.

O Pierdante Piccioni είναι ο οραγατικός γιατρός που είχε ξεχάσει 12χρόνια από τη ζωή του/Φωτογραφία: @Pierdantepiccioni
O Pierdante Piccioni είναι ο οραγατικός γιατρός που είχε ξεχάσει 12χρόνια από τη ζωή του/Φωτογραφία: @Pierdantepiccioni
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύζυγός του, την οποία άφησε ως ερευνήτρια ψυχολογίας, είναι πλέον καθηγήτρια πανεπιστημίου. Το πρόσωπο που βλέπει στον καθρέφτη δεν είναι πλέον αυτό ενός 42χρονου, αλλά ενός 54χρονου άνδρα. Οι δύο γιοι του, ηλικίας 8 και 13 ετών το 2001, είναι πλέον ενήλικες και αντιμετωπίζουν τον πατέρα τους εξίσου. Δεν θυμάται τους έφηβους που ήταν και αγνοεί τους άντρες που έχουν γίνει.

Εκτός από τις προσωπικές του σχέσεις, ο Pierdante Piccioni πρέπει επίσης να μάθει ξανά πώς να είναι γιατρός. Ακόμα κι αν δεν έχει ξεχάσει τη δουλειά του, δεν θυμάται τις εξελίξεις στην ιατρική που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 12 χρόνια. Όταν του προτείνουν να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, αρνείται και αποφασίζει να βυθιστεί σώμα και ψυχή στις σπουδές για να ξαναμάθει τα πάντα. Τον Μάιο του 2014 εξουσιοδοτήθηκε να ξαναρχίσει το επάγγελμά του στο νοσοκομείο Lodi και πολύ γρήγορα κατάφερε να ανέβει.

Όπως και στη σειρά, αυτό το δράμα άλλαξε επίσης τον τρόπο που ο Pierdante Piccioni ασκεί την ιατρική. Όταν ξαναδιαβάζει τα 60.000 μηνύματα στο γραμματοκιβώτιό του, δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτόν τον ομολογουμένως ικανό και αποτελεσματικό γιατρό, αλλά λίγο γκρινιάρη και γκρινιάρη με τους ασθενείς και τους συναδέλφους του. Το ατύχημά του τον έκανε διαφορετικό γιατρό από πριν: τώρα είναι πολύ πιο συμπονετικός. Κάποιοι συνάδελφοί του του είπαν, χαριτολογώντας, ότι αν ήξεραν ότι θα τα είχε ξεφύγει, θα άλλαζε προς το καλύτερο, θα τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι πολύ πριν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η νέα προσέγγιση στην ιατρική είχε αντίκτυπο και στην καριέρα του, αφού αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση, παραιτούμενος από το βαθμό του αρχηγού για να τεθεί στη διάθεση του κοινωνικού και υγειονομικού τομέα. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Covid, ο γιατρός εργάστηκε στην πρώτη γραμμή στο Lodi, όπου δημιούργησε μια νοσοκομειακή μονάδα για τη θεραπεία ασθενών με τη νόσο.

Παθιασμένος με το γράψιμο (έχει πλέον τρία μυθιστορήματα στο ενεργητικό του), ο Pierdante Piccioni συμμετείχε στη συγγραφή των σεναρίων της σειράς και επίσης βοήθησε τον Luca Argentero, ο οποίος υποδύθηκε στην ιταλική σειρά τον γιατρό, να χτίσει τον χαρακτήρα του δίνοντάς του πολύτιμες συμβουλές.

Dr Piccioni: «Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή μου δεν βασίζεται πλήρως σ΄ αυτήν...»

Ο Dr Piccioni είχε δώσει συνέντευξη στο Sbs σχετικά με τη σειρά και την αληθινή του ιστορία όπου οι συντελεστές εμπνεύστηκαν για να μεταφερθεί στην τηλεόραση. Ο ίδιος, σε ερώτηση σχετικά με το πόσο διαφορετικός είναι από τον τηλεοπτικό γιατρό Dr Fanti, είχε αναφέρει: «Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή μου, δεν βασίζεται πλήρως σε αυτήν, και σκέφτηκα ότι ο Luca (ο Ιταλός ηθοποιός) ήταν πολύ έξυπνος στο να απεικόνιζε αυτή την ιδέα ότι είσαι πάντα το ίδιο άτομο.Ο Δρ Andrea Fanti είναι πραγματικά σαιξπηρικός καθώς είναι τέσσερα, πέντε ή έξι άτομα μέσα σε ένα άτομο. Το μυστικό για έναν αμνησιακό σαν τον Αντρέα είναι να θυμάται ότι πρώτα είναι ασθενής και μετά γιατρός. Αυτή είναι η χειρότερη σύγκρουση συμφερόντων για έναν γιατρό, αλλά όπως λέει ο Luca πρόκειται για τη μετατροπή ενός κακού πράγματος σε ευκαιρία.

Ο Ιταλός γιατρός που η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του
Ο Ιταλός γιατρός που η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ένιωσε όταν είδε την ιστορία του στην τηλεόραση; «Ένιωσα περήφανος και συγκινημένος. Πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι η ιστορία μου ήταν θεραπευτική για αυτούς. Το να είμαι θεραπευτικός σε δύο επίπεδα - με τη δουλειά μου και με την ιστορία μου στα βιβλία μου και τις τηλεοπτικές σειρές - φέρνει ένα τέτοιο μείγμα καλών συναισθημάτων. Το κλειδί είναι να είμαι περήφανος γιατί για πρώτη φορά ένιωσα τον κόσμο να με κοιτάζει σαν να ήμουν ήρωας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ