Eρρίκος Η’ και Αν Μπολέιν -Ο παθιασμένος έρωτας που άλλαξε την ιστορία της Αγγλίας - iefimerida.gr

Eρρίκος Η’ και Αν Μπολέιν -Ο παθιασμένος έρωτας που άλλαξε την ιστορία της Αγγλίας

Αν Μπολέιν Τυδώρ
To κύκνειο άσμα ενός μιας θυελλώδους σχέσης/ Φωτογραφία: Τhe Tudors
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Yπάρχουν έρωτες μικροί, μεγάλοι, ρομαντικοί, παθιασμένοι: μερικοί, απλώς, αλλάζουν την Ιστορία. Το 1509, όταν ο Ερρίκος Η’ διαδέχτηκε τον πατέρα του στο θρόνο ήταν 18 ετών: ένα αθλητικό αγόρι, εξαίρετος καβαλάρης, περίφημος τοξότης. Θεωρητικά θα γινόταν ένας καλός βασιλιάς.

Μόνο που το τυχαίο, είχε κιόλας επιλέξει τον ρόλο του στην Ιστορία -εν προκειμένω, το τυχαίο ήταν ο ποντικός που είχε δαγκώσει τον πρωτότοκο αδελφό του Ερρίκου, Αρθούρο, προκαλώντας το θάνατό του από αιμορραγικό πυρετό. Λίγο καιρό μετά την άνοδό του στο θρόνο, ο Ερρίκος, παντρεύτηκε από προξενιό την χήρα του αδελφού του, Αικατερίνη της Αραγωνίας, για να μην χαθεί η προίκα της πριγκίπισσας. Μια γυναίκα που δεν αγαπούσε.

O βασιλιάς λαχταρούσε έναν γιο: η Αικατερίνη, όμως, δεν μπορούσε πια να κάνει παιδιά. Ο Ερρίκος άρχισε να αμφιβάλλει: μήπως ήταν καταραμένος από το Θεό; Η απάντηση βρισκόταν σε μια γυναίκα: την έλεγαν «Αν». Ο έρωτας που θα γεννιόταν μεταξύ τους θα άλλαζε την ιστορία της Αγγλίας. Η Αν Μπολέιν πρωτοεμφανίστηκε στην αγγλική αυλή, ως κυρία επί των τιμών, σε έναν αποκριάτικο χορό, τον Μάρτιο του 1522. Έξυπνη, κομψή, δραματικά σαγηνευτική.Γνωρίζοντας τη φήμη του Ερρίκου ως διαβόητου γυναικοκατακτητή, η Αν αρνήθηκε πεισματικά να γίνει άλλη μια βασιλική ερωμένη πολυτελείας. Η θέση της, ήταν «ή γάμος ή τίποτα». Δηλώνοντας πως προτιμά να χάσει τη ζωή της παρά την τιμή της, έφυγε από την Αυλή. Τότε, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι γραμμάτων, εκκλήσεων, δώρων και ερωτικών υποσχέσεων: η απόσταση φούντωνε το βασιλικό πάθος. Φαίνεται πως ο Ερρίκος είχε εντυπωσιαστεί από τη στάση της Αν.

Διαβάστε την ιστορία αγάπης του Eρρίκου Η’ και της Αν Μπολέιν, στο Bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρωτας Αγγλία ιστορία αγάπης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ