Από την Τρίπολη ερωτική μετανάστρια στην Κορέα -Η Άρτεμις περιγράφει στο iefimerida τη ζωή της στη Σεούλ - iefimerida.gr

Από την Τρίπολη ερωτική μετανάστρια στην Κορέα -Η Άρτεμις περιγράφει στο iefimerida τη ζωή της στη Σεούλ

Η Άρτεμις μετακόμισε από την Τρίπολη στην Ασία
Η Άρτεμις μετακόμισε από την Τρίπολη στην Ασία
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η Άρτεμις Δρούλια μετακόμισε από την Τρίπολη στην Κορέα κάνοντας μια νέα αρχή με τον σύζυγο της. Η ίδια μιλάει στο iefimerida.gr για την απόφαση της να φύγει από την Ελλάδα και περιγράφει τη ζωή στην Ασία.

Η Άρτεμις Δρούλια μεγάλωσε στην Τρίπολη, σε μια μικρή πόλη της Πελοποννήσου, και στη συνέχεια πήγε στην Καλαμάτα που σπούδαζε Λογιστική για να σπουδάσει Χρηματοοικονομικά, ενώ τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πύλου. Έτσι κυλούσε η ζωή της μέχρι που γνώρισε τον Κορέατη σύζυγο της, μέσα από μια εφαρμογή έχοντας κοινό ενδιαφέρον την σειρά «The Bing Bang Theory», και άλλαξε όλη της η ζωή, καθώς επέλεξε να μετακομίσει, αρχικά στη Σεούλ, κάνοντας μια νέα αρχή και ανοίγοντας έναν νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνίδα που μετακόμισε στην Ασία

Πώς αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα και να πας να ζήσεις στην Ασία;

Γνώρισα τον άντρα μου το 2014 και στην αρχή ήμασταν φίλοι δια αλληλογραφίας. Η πρώτη γνωριμία έγινε με αφορμή μια αμερικάνικη σειρά που βλέπαμε και αποφάσισα να του στείλω e-mail. Εκείνη την ημέρα είχα μπει σε μια σελίδα που υπήρχαν άτομα από πολλές διαφορετικές χώρες και όταν είδα στο προφίλ του ότι είχε γράψει για την σειρά σκέφτηκα να του στείλω -δεν περίμενα καν να μου απαντήσει. Έτσι, ξεκινήσαμε να μιλάμε για έναν χρόνο μέχρι που αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να γνωριστούμε από κοντά. Το διάστημα που έμεινε στην Ελλάδα ταξιδέψαμε, είδαμε ότι μάς άρεσε η παρέα που κάναμε και αποφασίσαμε να είμαστε μαζί. Τα πρώτα χρόνια η σχέση μας ήταν εξ αποστάσεως.

Η Άρτεμις Δρούλια από την Τρίπολη μετακόμισε μόνιμα στην Ασία
Η Άρτεμις Δρούλια από την Τρίπολη μετακόμισε μόνιμα στην Ασία

Δεν ήταν καθόλου εύκολη μια τέτοια σχέση, ήμασταν και οι δύο φοιτητές τότε, έπρεπε να κανονίζουμε πότε θα βρεθούμε περνώντας μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να βλεπόμαστε από κοντά, ταξιδεύαμε ο ένας στη χώρα του άλλου, αλλά και στην Ευρώπη για να μοιράζουμε την απόσταση. Αυτό κράτησε για τέσσερα χρόνια μέχρι που όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, έκανα και τη πρακτική μου, αποφάσισα να μετακομίσω στη Σεούλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια χαρακτηριστική φωτογραφία από τη Σεούλ που έστειλε η Άρτεμις στο iefimerida.gr
Μια χαρακτηριστική φωτογραφία από τη Σεούλ που έστειλε η Άρτεμις στο iefimerida.gr

Το 2018 είχε έρθει ο σύζυγος μου με τους γονείς του στην Ελλάδα για Πάσχα και τότε συζητήσαμε για πρώτη φορά το γάμο προκειμένου να πάω να ζήσω μαζί του με σκοπό μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να παντρευτούμε. Με το που πήγα στη Σεούλ συγκατοικήσαμε ένα διάστημα και λίγους μήνες μετά κάναμε τα χαρτιά για να δηλώσουμε το γάμο.

Πώς επιλέξατε να ζήσετε στην Κορέα; Έπαιξαν ρόλοι οι συνθήκες για επαγγελματική αποκατάσταση και διαβιώση που ίσως να ήταν καλύτερες σε σύγκριση με την Ελλάδα;

Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου οπότε δεν είχα προλάβει να χτίσω μια καριέρα κι έτσι θα μπορούσα να ξεκινήσω οπουδήποτε τη ζωή μου. Από την άλλη, ο σύζυγος μου ήταν ήδη στο διδακτορικό του κι ήξερα από την αρχή που τον γνώρισα τι ήθελε να κάνει -είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Μάλιστα, λόγω της δουλειάς του ζήσαμε κι ενάμισι χρόνο στην Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήξερα πως τη δουλειά αυτή δεν θα μπορούσε να την κάνει στην Ελλάδα, ούτε θα έπαιρνε τον ίδιο μισθό και έτσι σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερα να μετακομίσω εγώ στην Κορέα. Ο σύζυγος μου δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει στη δική μου χώρα αν μπορούσε να γίνει, αλλά στη χώρα του ήταν καλύτερες οι προοπτικές.

Άρτεμις μετακόμισε στη Σεούλ
Για ενάμισι χρόνο η Άρτεμις με τον σύζυγο της έζησαν στην Αμερική

Οπότε μετακομίζεις το 2019 στην Σεούλ. Πώς ήταν το πρώτο διάστημα; Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Δεν είχε καμία σχέση με το όταν πήγαινα στην Σεούλ ως τουρίστρια όπου ήμουν συνέχεια με τον σύζυγο μου, τα κανόνιζε όλα εκείνος και εγώ απλά ακολουθούσα. Όταν ήρθα να μείνω μόνιμα έπρεπε να μετακινηθώ μόνη μου, να βγω έξω για ψώνια, να κάνω τις αγορές μου και με δυσκόλεψαν αρκετά πράγματα. Πάντως, από τα πρώτα πράγματα που έκανα με το που μετακόμισα ήταν να γραφτώ σε φροντιστήριο για να μάθω τη γλώσσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δικά μου προβλήματα ήταν με τα ΜΜΜ, εκεί που ζούσα σε δύο μικρές πόλεις της Ελλάδας που μπορούσα να μετακινηθώ παντού με τα πόδια, βρέθηκα στη Σεούλ με 10.000.000 κόσμο και τα ΜΜΜ ήταν ο εφιάλτης μου. Μέχρι σήμερα αποφεύγω να παίρνω το λεωφορείο, δεν ξέρω που θα βρεθώ, και χρησιμοποιώ το μετρό για τις μετακινήσεις μου. Μια επιπλέον δυσκολία ήταν το γεγονός πως στην Κορέα γίνονται όλα μέσω εφαρμογών -ακόμα και οι αγορές στο διαδίκτυο χρειαζόσουν να μπεις σε ένα σωρό εφαρμογές για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία σου ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να κλαπούν. Ευτυχώς ο σύζυγος μου με βοήθησε πάρα πολύ να προσαρμοστώ, ενώ αν κάποιος έρθει μόνος του θα δυσκολευτεί σε αρκετά θέματα μιας και είναι εντελώς διαφορετική η κουλτούρα των δύο λαών.

Εξακολουθείτε να μένετε στη Σεούλ; Υπάρχει ο φόβος για όσα συμβαίνουν στη βόρεια Κορέα;

Ζούσαμε στη Σεούλ όταν μετακόμισα και πλέον μένουμε κοντά στη πόλη Μπουσάν, στη νότια Κορέα. Στην Ελλάδα μπορεί να διαβάζετε παραπάνω πράγματα για τη βόρεια Κορέα από ότι ακούμε εμείς εδώ. Οι νοτιοκορεάτες δεν φοβούνται ότι πρόκειται να γίνει κάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέφτηκες ποτέ να επιστρέψεις πίσω στην Ελλάδα;

Όχι, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα στην Κορέα δεν ένιωσα πως ήμουν σε μια ξένη χώρα, αλλά σαν να είμαι στο σπίτι μου. Δεν μου άρεσε η ζωή στην Καλιφόρνια και το Σαν Φρανσίσκο όπου ζήσαμε για 1,5 χρόνο, λόγω της εργασίας του συζύγου μου. Ήθελα να φύγουμε και να επιστρέψουμε στην Κορέα.

Πώς είναι η ζωή στην Κορέα

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά στην Κορέα με βάση τα δικά σου δεδομένα;

Όσο περίεργο και αν ακουστεί μου αρέσει πάρα πολύ η κορεάτικη κουζίνα -όποιος επισκέπτης έρχεται ενθουσιάζεται με την τοπική γαστρονομία γιατί έχουν το ωραιότερο ασιατικό φαγητό. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια, δεν φοβάμαι ούτε το βράδυ να κυκλοφορήσω έξω μόνη μου. Για να καταλάβεις, στην καφετέρια αφήνεις την τσάντα, το κινητό σου πάνω στο τραπέζι, πας να παραγγείλεις και δεν υπάρχει η περίπτωση να σε κλέψουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Άρτεμις με παραδοσιακή κορεάτικη ενδυμασία
Η Άρτεμις με παραδοσιακή κορεάτικη ενδυμασία

Οι Κορεάτες είναι ευγενικοί, δεν προσβάλλουν, είναι ήρεμοι και στις δημόσιες υπηρεσίες σε εξυπηρετούν.

Με τους Κορεάτες έχουμε την ίδια κουλτούρα του καφέ -τους αρέσει πολύ να πηγαίνουν σε καφετέριες, να κάθονται με τις ώρες απολαμβάνοντας συζητήσεις. Γενικά, είναι θορυβώδης λαός, όπως οι Έλληνες, θα γελάσουν, θα γλεντήσουν.

Στα αρνητικά βάζω τον τρόπο που δουλεύουν- δεν το κάνουν όλοι, αλλά η πλειοψηφία δεν σκέφτονται να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, αν τους πεις να κάνουν κάτι με ένα συγκεκριμένο τρόπο και δεν βγαίνει δεν θα σκεφτούν κάποια εναλλακτική- δεν παίρνουν πρωτοβουλίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού εργάζεσαι και πώς είναι το εργασιακό περιβάλλον στην Κορέα;

Η πρώτη μου δουλειά, τη βρήκα με το που μετακόμισα, ήταν μεταφράστρια σε εταιρεία. Είχα ένα κλασικό ωράριο 9-5 και μία ώρα κάναμε διάλειμμα για φαγητό. Τώρα εργάζομαι σε φροντιστήριο αγγλικών. Γενικότερα, τηρούνται τα ωράρια- πρέπει να έρχεσαι και να φεύγεις στην ώρα σου, να είσαι συνεπής και φυσικά έχεις πάντα κενό για να μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου. Θέλω να σου πω πως ο μισθός του φροντιστηρίου είναι μεγαλύτερος από την εταιρεία.

Δηλαδή ένας Έλληνας που θέλει να έρθει να ζήσει στην Κορέα με το μισθό του μπορεί να ζει αξιοπρεπώς;

Εξαρτάται σε ποια πόλεις ζεις, ποια περιοχή και τι τύπο οικίας επιθυμείς. Εδώ υπάρχουν τα διαμερίσματα, τα παραδοσιακά κορεάτικα σπίτια, τα Χανόκ που δεν υπάρχουν πολλά και είναι μονοκατοικίες με πολλά δωμάτια και κήπο, τα σπίτια που έχεις δικό σου δωμάτιο, αλλά κοινή κουζίνα και μπάνιο, και τέλος οι βίλες που είναι παλιές πολυκατοικίες με μικρά διαμερισματάκια χωρίς ανελκυστήρα -πρόκειται για μια φθηνή επιλογή. Τα διαμερίσματα και το παραδοσιακό σπίτι είναι τα πιο ακριβά -οπότε ανάλογα τον μισθό έχεις επιλογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχεις καταφέρει να κάνεις το δικό σου κύκλο; Έχεις παρέες;

Κάνω παρέα με άτομα από την Κορέα, αλλά και από άλλες χώρες. Δεν είναι σαν τις φιλίες που έχετε μοιραστεί πράγματα από την παιδική, νεανική, φοιτητική ζωή, αλλά περνάμε πολύ ωραία και βρίσκεις κοινά. Οι φίλοι μου είναι από τον χώρο εργασίας μου, από τις δραστηριότητες που πηγαίνω, αλλά και από τα μαθήματα κορεάτικων που έκανα τα πρώτα χρόνια. Αν και έχει λίγους Έλληνες στην Κορέα δεν έχουμε σχέσεις, ούτε υπάρχει η ελληνική κοινότητα και η αλληλοβοήθεια που είδα στην Αμερική.

Με τον σύζυγο σου παντρευτήκατε στην Κορέα;

Κάναμε πολιτικό γάμο στη Σεούλ-πήραμε χαρτιά στο σπίτι, τα συμπληρώσαμε και απλά πήγαμε στο δημαρχείο να τα παραδώσουμε. Θέλαμε να κάνουμε γάμο και στις δύο χώρες, αλλά μεσολάβησε ο κορονοϊός και άλλαξαν τα σχέδια μας. Αυτή τη περίοδο ετοιμάζουμε καθολικό γάμο, λόγω του συζύγου, στην Κορέα και δεν θα κάνουμε κάτι άλλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από τη φωτογράφιση που έκανε το ζευγάρι μετά την υπογραφή των χαρτιών για το γάμο
Από τη φωτογράφιση που έκανε το ζευγάρι μετά την υπογραφή των χαρτιών για το γάμο



Το ζευγάρι μετράει 10 χρόνια κοινής ζωής
Το ζευγάρι μετράει 10 χρόνια κοινής ζωής

Έρχεσαι στην Ελλάδα; Σου λείπει κάτι;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε χρόνο ερχόμαστε για διακοπές στην Ελλάδα και για να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου.

Δεν μου λείπει κάτι, ακόμα και όταν με ρωτάνε αν μου λείπει το ελληνικό φαγητό απαντάω πως ότι θέλω το φτιάχνω κι μάλιστα γίνομαι ευρηματική με τα προϊόντα που δεν υπάρχουν εδώ. Το μόνο πράγμα που ζηλεύω είναι το καλοκαίρι που βλέπω τους φίλους μου από Ελλάδα να ανεβάζουν φωτογραφίες από θάλασσες και εδώ το καλοκαίρι έχει πολλές βροχές. Τότε μόνο ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα για να κολυμπήσω στις παραλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστρια μετακόμισε Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ