Ανδρουλάκης για επιστολική ψήφο: «Είμαστε κατ’ αρχάς θετικοί, αλλά με εγγυήσεις για διαφάνεια» - iefimerida.gr

Ανδρουλάκης για επιστολική ψήφο: «Είμαστε κατ’ αρχάς θετικοί, αλλά με εγγυήσεις για διαφάνεια»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις ευρωεκλογές, αλλά και την επιστολική ψήφο τοποθετήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε πως το κόμμα είναι υπέρ της επιστολικής ψήφου, υπό την προϋπόθεση πως μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί τη διαφάνεια της διαδικασίας.

Είπε ακόμη, εν όψει των ευρωεκλογών, πως το κόμμα έχει «υψηλούς στόχους», όταν ρωτήθηκε για το αν στοχεύει στη δεύτερη θέση, όπως δείχνουν αυτό το διάστημα οι δημοσκοπήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε για την επιστολική ψήφο.

«Ο πυρήνας του θέματος είναι να διευκολύνουμε τους ψηφοφόρους που έχουν ήδη δικαίωμα, να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να υπάρχουν εμπόδια οικονομικά για παράδειγμα. Δηλαδή, ο απόδημος να μη χρειαστεί να πληρώσει κάποιο εισιτήριο ή κάποιος νέος που είναι φοιτητής ή δουλεύει σε ένα νησί να μη χρειάζεται να μπει σε αυτή την περιπέτεια (των ταξιδιών). Δείξαμε ότι είμαστε θετικοί. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν θέσαμε θέμα για προσοχή στις κάλπες στο εξωτερικό, έλεγε ότι δεν θα προλάβει να έχει έτοιμη την επιστολική ψήφο πριν τις ευρωεκλογές. Μετά τη νομοθέτησή του έρχεται και τη φέρνει. Παρά τον αιφνιδιασμό, λέμε ότι έχουμε διάθεση για συναίνεση, αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις. Σε πολλά κράτη υπάρχει η επιστολική ψήφος, αλλά υπάρχουν και εγγυήσεις για διαφάνεια της διαδικασίας» είπε, ενώ σημείωσε πως «περιμένουμε να δούμε τον νόμο που θα φέρει η ΝΔ».

«Είμαστε κατ’ αρχάς θετικοί. Δεν θα οδηγήσουμε τον λαό με την ψήφο μας σε μία περιπέτεια που μπορεί να τραυματίσει την Δημοκρατία μας», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Απρέπεια του Σούνακ προς την Ελλάδα η ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε και για την απρεπή συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ προς τον πρωθυπουργό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Σούνακ είχε απαράδεκτη συμπεριφορά έναντι της χώρας μας, αλλά πρέπει να πω ότι ανήκει στο ίδιο πολιτικό κόσμο με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ οι Εργατικοί είναι πιο κοντά στις δικές μας θέσεις. Η Κεντροαριστερά είναι καλό να είναι ισχυρότερη για να επιβάλει κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική έναντι της Ρωσίας, της Τουρκίας και πάνω απ' όλα ένα ισχυρό ευρωπαϊκό κράτος».

Για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές, σχολίασε: «Εμείς μαχόμαστε να είμαστε μία αξιόπιστη και χρήσιμη αντιπολίτευση που θα εμπιστευτεί ο λαός. Οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν και έναν άλλο χαρακτήρα. Δεν είναι μια φωτογραφία της εσωτερικής πολιτικής ζωής».

Ο Ν. Ευαγγελάτος στη συνέχεια επέμεινε στο ερώτημα για το αν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω θα φέρουμε αποτέλεσμα που θα είναι η εικονοποίηση της καθημερινής μας αγωνίας και προσπάθειας. Οσο πιο χρήσιμοι είμαστε για τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους, τόσο πιο μεγάλα ποσοστά θα έχουμε. Προφανώς οι στόχοι είναι υψηλοί και πιστεύω θα τους πιάσουμε. Για μας είναι μια στροφή της ιστορίας. Ενας νέος πολιτικός κύκλος για το ΠΑΣΟΚ, που επανέρχεται, πιο σύγχρονο, με νέα πρόσωπα, αξιοπιστία και χαμηλούς τόνους. Από τις μετρήσεις ας μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, και το δικό μου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε και στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «έκανε τα λάθη που έκανε, αλλά ίδρυσε το ΕΣΥ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ