Καθαρά Δευτέρα: 5 τοπ μαγαζιά στην Αθήνα για χαλβά σε αξεπέραστες γεύσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Καθαρά Δευτέρα: 5 τοπ μαγαζιά στην Αθήνα για χαλβά σε αξεπέραστες γεύσεις [εικόνες]

5 μαγαγιά για τον πιο νόστιμο χαλβά
Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαλβά δεν γίνεται!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μας καλεί να βρεθούμε φέτος στο σπίτι μας, παρέα όμως με την οικογένειά μας, και να στρώσουμε το παραδοσιακό τραπέζι απολαμβάνοντας νηστίσιμους μεζέδες, όπως ταραμά και λαγάνα που έχουν την τιμητική τους. Πρωταγωνιστής όμως του τραπεζιού διαχρονικά είναι πάντα ο χαλβάς, προσφέροντας μια γλύκα ξεχωριστή!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νόστιμος, νηστίσιμος και θρεπτικός, ο χαλβάς είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας και όχι μόνο για την περίοδο της Σαρακοστής.

Τον συναντάμε σε τρία διαφορετικά είδη: από ταχίνι που είναι και σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας, σιμιγδαλένιος που όλο και κάποιας γιαγιάς θα έχετε δοκιμάσει, και των Φαρσάλων που είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλύκισμα.

Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράστηκε μαζί μας μία υπέροχη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Αν παρ' όλα αυτά δεν το έχετε με τη μαγειρική, ιδού πέντε τοπ μαγαζιά στην Αθήνα για χαλβά σε διάφορες παραλλαγές γεύσεων όπως βανίλια, σοκολάτα, ανάμεικτο με βανίλια και σοκολάτα, με διάφορους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, σταφίδες) κ.ά.

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη

Με ιστορία που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στο μακρινό 1924, όταν ο Μικρασιάτης Κώστας Μεζαρντάσογλου άνοιγε το εργαστήριό του στη Δραπετσώνα, ο χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη - Γαβρίλη θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο παραδοσιακούς στην πόλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: e-halvas.gr
Φωτογραφία: e-halvas.gr

Φωτογραφίες στο site τους δείχνουν τις τεράστιες ουρές που σχημάτιζαν κάτοικοι της παλιάς και νοσταλγικής Αθήνας για να προμηθευτούν χαλβά από το ιστορικό μαγαζί.

Ξεχωρίζει για τη μαλακή υφή του, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις όπως βανίλια, ανάμεικτος, με φιστίκι, με κακάο και μπισκότο, αμυγδάλου κ.ά. Εκσυγχρονίζοντας τις προτάσεις του, μάλιστα, συμπεριλαμβάνει σε αυτές χαλβά με στέβια, με ταχίνι ολικής, κράνμπερις κ.λπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι επειδή λόγω του lockdown δεν μπορείτε όλοι να μετακινηθείτε μέχρι τη Δραπετσώνα, μπορείτε να προμηθευτείτε τα καλούδια του online μέσω του e-shop του.

Πού: Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη - Γαβρίλη, Αγίου Δημητρίου 1, Πειραιάς, 210-4616448

Αργουδέλης

Kαι εδώ η ιστορία μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω καθώς η χαλβαδοποιία Αργουδέλης διανύει μία πορεία στο χρόνο από το 1850 με σταθμούς τη Μυτιλήνη, τη Σύρο και τη Μύκονο, πριν εδραιωθεί για τα καλά στον Πειραιά το 1905.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον η σκυτάλη έχει περάσει στην τέταρτη γενιά με τη βιοτεχνία να συνεχίζει την παράδοση του χειροποίητου χαλβά, διατηρώντας το κλασικό αλλά και διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων ώστε να απευθύνεται σε περισσότερα κοινά και να ανταποκρίνεται στις όλο και εξελισσόμενες διατροφικές ανάγκες (προϊόντα ολικής αλέσεως, προϊόντα χωρίς ζάχαρη και «έξυπνες» λύσεις πρωινού).

Ο χαλβάς του παρασκευάζεται με ταχίνι παραγωγής τους και ζυμώνεται στο χέρι. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις αμυγδάλου, βανίλια και κακάο, διαθέτει χαλβά με στέβια, με φυσική μαστίχα Χίου, με καφέ, ολόκληρο φουντούκι, αμύγδαλο κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Αργουδέλης, Δ. Γούναρη 31-33, Πειραιάς. τηλ.: 210-4179469 (δεκτές και τηλεφωνικές παραγγελίες)

Κοντώσης

Σε ένα μικρό κατάστημα της Νέας Σμύρνης, που μοσχοβολά παράδοση και φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς, βρίσκετε παραδοσιακό χαλβά αλλά και χαλβαδόπιτες από αλεσμένο ταχίνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον Κοντώση, που από το 1978 προμηθεύει τους Αθηναίους με υγιεινές λιχουδιές.

Παραδοσιακός χειροποίητος χαλβάς σε διάφορες παραλλαγές. Χαλβάς χωρίς ζάχαρη με στέβια, χαλβάς με πορτοκάλι, χαλβάς με κακάο, χαλβάς με κουβερτούρα υγείας, χαλβάς με αμύγδαλο, χαλβάς με φουντούκι και πολλές άλλες παραλλαγές όπως τριγωνάκια χαλβά με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας. Για τα τελευταία σπεύσατε, διότι εξαντλούνται γρήγορα!

Πού: Κοντώσης, Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210-9324110 & μέσω του eshop .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Wild Souls

«Για εμάς είσαι φιλοξενούμενός μας και είναι προτεραιότητά μας να γνωρίσεις τη φιλοσοφία και τη γεύση μας», αναφέρει η ομάδα του Wild Souls, ενός μικρού καταφύγιου στο κέντρο της Αθήνας με τόσο πολλές γεύσεις χαλβά που επιβεβαιώνουν ότι το υγιεινό μπορεί να είναι πεντανόστιμο.

Με μέλι, με αμύγδαλα, κακάο, κάσιους, φιστίκι Αιγίνης, φουντούκι, καρύδια και κανέλα, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές ενώ και το σύγχρονο design του μαγαζιού σας προκαλεί να το εξερευνήσετε, να το ζήσετε, να το φωτογραφίσετε και να... κολλήσετε μαζί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Wild Souls, Βουλής 36, Αθήνα, τηλέφωνο 210-3231438 & online

1001 Γεύσεις

Με δύο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ένα στη Νέα Ιωνία αλλά και online κατάστημα, αυτός ο χαλβάς σίγουρα θα βρει τον τρόπο να φτάσει στην πόρτα του σπιτιού σας.

Τα καταστήματα 1001 Γεύσεις αποτελούν σημείο αναφοράς γεύσεων και αρωμάτων από όλο τον κόσμο. Με παραπάνω από 1.000 μοναδικά προϊόντα, στις 1001 Γεύσεις θα βρείτε χειροποίητο χαλβά από τη χαλβαδοποιία Δραπετσώνας. Κλασική, αμυγδάλου, με κακάο, μπισκότο, χαρουπόμελο, είναι κάποιες μόνο από τις γεύσεις που σας βάζουν σε πειρασμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: 1001 Γεύσεις Αθηνάς 42, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ. 210-3224948, Πανεπιστημίου 64, Αθήνα, τηλέφωνο: 210-3805506, Λεωφ. Ηρακλείου 268, Νέα Ιωνία & online

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαλβάς Καθαρά Δευτέρα Νηστεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ