Πιο επικίνδυνοι στην κυβέρνηση ή... στην αντιπολίτευση; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Πιο επικίνδυνοι στην κυβέρνηση ή... στην αντιπολίτευση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρωτοτυπεί. Λέει τις ίδιες πολιτικάντικες αρλούμπες που έλεγαν κι όλοι οι προηγούμενοι.

Μόνο που ο σημερινός πρωθυπουργός, έχει «πετύχει» μια ανόητη γκροτέσκο κωμωδία να την ξαναπαίζει σαν... μπουφόνικη τραγωδία! Δεν καταλαβαίνει ότι τα χρόνια πέρασαν και η κρίση έχει αλλάξει εντελώς το σκηνικό, έχει κάνει το κοινό πιο απαιτητικό, δύσπιστο...

Για όλες τις αδυναμίες, τα λάθη, τις παραλείψεις τους οι προυπάρχουσες εξουσίες, δεξιές, αριστερές και... αριστερό-επιδέξιες, είχαν το εύκολο ανάθεμα: «παραλάβαμε καμμένη γη, οι τέως αλλά και οι πρώην τα έκαναν μαντάρα...».

Πάθαμε και πληρώσαμε πολλά για τις τρέλες και τις προσφιλείς μας παθογένειες, κοινωνία αλλά και πολιτική τάξη. Το αντιλαμβάνονται ακόμη κι’ αυτοί, και από τις δυο τάξεις, που επιμένουν να διστάζουν να το ομολογήσουν φωναχτά. Αυτό το «έξυπνο» συνθηματάκι «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», που κατά καιρούς το έχουν χρησιμοποιήσει (στα λόγια...) και δεξιοί και προοδευτικοί, έχει πλέον καταστεί αδήριτη ανάγκη, το τελευταίο μας σωσίβιο για να μπορούμε να ελπίζουμε, να διεκδικούμε μέλλον...

Τούτοι δω, την διαχωριστική γραμμή του «εμείς και οι άλλοι», «δυνάμεις του φωτός και του σκότους», την απογείωσαν σε εμφυλιοπολεμικά ύψη, την μετέτρεψαν σε βασικό πολιτικό εργαλείο, δεν περιορίσθηκαν στην προεκλογική, μόνο, εμβάθυνση της. Κείνο το περιβόητο «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν!», δεν το άφησαν πίσω τους με το που ανέλαβαν την διακυβέρνηση. Είναι ο όρκος τους, το...«κόκκινο βιβλίο» τους, η πυξίδα που καθορίζει όλες τους τις κινήσεις...

Και στους «άλλους» που πρέπει να τους «τελειώσουν», δεν περιλαμβάνουν μόνο πολιτικά κόμματα, πρόσωπα, διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές. Ο κίνδυνος είναι ότι ως εμπόδιο, θεωρούν θεσμούς, παιδεία, δημοκρατικές αξίες, Δικαιοσύνη, Σύνταγμα, Μέσε Μαζικής Ενημέρωσης, ελευθερία λόγου και άποψης. Δεν περιορίζονται στην κυβέρνηση της χώρας, επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εξασφάλιση της (απόλυτης) εξουσίας. Εύγλωττο το κλαυθμηρό παράπονο της Περιστέρας Μπαζιάνα, «πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία...»

Θα έσκιζαν τα μνημόνια που έφεραν «οι άλλοι», δεν τα έσκισαν γιατί... πάλι φταίνε αναδρομικά «οι άλλοι», μας φόρεσαν ένα ακόμη τρισχειρότερο (μέχρι και... τον Παρθενώνα εκχώρησαν στους δανειστές!) εξ αιτίας της στάσης «των άλλων», ψήφισαν νέες περικοπές των συντάξεων, αλλά... καλούν τους «άλλους» να ξεκαθαρίσουν αν θα ισχύσουν οι περικοπές σε περίπτωση που εκλεγούν αυτοί κυβέρνηση! Ασελγούν επί της νοημοσύνης του κόσμου, στρεψοδικούν ανερυθρίαστα, λένε τερατώδη ψέμματα, αυτοδιαψεύδονται και επικαλούνται...«αυταπάτες»!

Εκκόλαψαν ορδές ροπαλοφόρων «διαμαρτυρομένων» και «ακτιβιστών» για να τις εκμεταλλευθούν στην μάχη για την εξουσία, γαλούχησαν μια κοινωνία στην ανοχή και στην αδιαφορία για την παραβατικότητα, συμπεριφέρονται σαν σε «δικούς τους» στους Ρουβίκωνες και τους επαγγελματίες μπαχαλάκηδες, ευνούχισαν τις δυνάμεις τάξεως και ασφάλειας, και όταν (νομοτελειακά...) το τέρας που εξέθρεψαν στράφηκε και εναντίον τους, πάλι τους... «άλλους», τους... ακροδεξιούς «λάτρεις της αστυνομοκρατίας» μέμφονται.

Δεν χάνουν ευκαιρία να μην ρίξουν λάδι στην διχόνοια, να μην υποδαυλίσουν όσο μπορούν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που συστηματικά (και όσο πλησιάζουν οι εκλογές, εντονότερα και αθλιέστερα...) καλλιεργούν. Δείτε τι είπε ο υπουργός Επικρατείας, εξ απορρήτων του Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, εξομοιώνοντας (υβριστικά, προκλητικά, χυδαία...) την επίθεση ηλιθίων τραμπούκων εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντινέα, με το απερίγραπτο έγκλημα του λυντσαρίσματος ενός περιθωριακού φτωχοπρόδομου στην Ομόνοια: “Ήταν συντονισμένο σχέδιο φασιστικών συμμοριών...», εμμέσως πλην... ολοφάνερα στοχεύοντας στην «ακροδεξιά» αντιπολίτευση!

Ψέμματα, λάσπη, αστήρικτα «επιχειρήματα», όλα στην... λογική «εμείς και οι άλλοι». Όλος ο κόσμος (ακόμη και όσοι θέλουν να τελειώσει η «εκκρεμότητα» με τα Σκόπια) έχει ποια καταλάβει ότι οι Τσίπρας και Κοτζιάς, δεν έδωσαν μόνο το όνομα -που είναι και το λιγότερο- αλλά προσέφεραν γλώσσα και εθνότητα, δηλαδή τον σκληρό πυρήνα του όποιου αλυτρωτισμού τους στους Σκοπιανούς. Και τι... τσαμπούναγε πριν από την υπογραφή στις Πρέσπες ο Κοτζιάς; Ότι γλώσσα και εθνότητα την έχουν εκχωρήσει στους Σκοπιανούς, εδώ και δεκαετίες, οι... «άλλοι»!

Και, τότε, αφού οι «προδότες» τους τα είχαν δώσει., γιατί πανηγυρίζει σήμερα ο Ζάεφ επειδή «πήραμε γλώσσα και εθνότητα που δεν μας έδινε κανείς...»;

Με την «ακροδεξιά» ΝΔ, ο Τσίπρας δεν συνεργάζεται (μόνο με τον... κεντροδεξιό Καμμένο και την Παπακώστα!), αλλά τώρα που τα βρίσκει σκούρα, όχι μόνο θέλει, αλλά έχει... όραμα να κάνει κολεγιά με την κεντροαριστερά! Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, κάτι απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ, κάτι γραφικούς του Λεβέντη. Ποιους; Όλους αυτούς που...έφτυνε από το 2012 και μετά ως «λακέδες», περιτρίμματα, σφουγκοκωλάριους της δεξιάς, εθνικούς προδότες, μελλοντικά υπόδικους, «θλιβερά κεντροδεξιά δεκανίκια της άρχουσας τάξης...»! Μπας και συγκρατήσει τους όψιμους ψηφοφόρους που τον ενίσχυσαν το 2015, και τώρα απογοητευμένοι λακίζουν.

«Καλά, και πως κάνετε άνοιγμα σ’ όλους αυτούς που καθυβρίζατε, απειλούσατε, διαπομπεύατε, κατηγορούσατε για σκάνδαλα και απειλούσατε με φυλακίσεις. Εσείς δεν λέγατε γι’ αυτούς ότι «αν δεν τους τελειώστε θα σας τελειώσουν...;» ρωτήθηκε σε συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης. Κι απάντησε με ωμό ρεαλισμό: «σήμερα, κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος! Σήμερα, δεν έχουμε την πολυτέλεια πολιτικής αστάθειας στην χώρα...»! Τότε, είχαμε...

Δίλημμα κι’ αυτό! Αν τους «προτιμάς» στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ