Το βρώμικο παιχνίδι με τις συντάξεις και τα εκλογικά σενάρια - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το βρώμικο παιχνίδι με τις συντάξεις και τα εκλογικά σενάρια

Το να... ξυπνήσει απ’ τ’ αχάραγα το κρατικό (κυβερνητικό...) «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» και να στείλει τηλεγράφημα ότι “οι θεσμοί θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του», επικαλούμενο «ευρωπαϊκές πηγές...», ε, το αξιολογείς και ως επιτυχία άξια επιβράβευσης!

Πριν βγει ο ήλιος, στις 6 το πρωί, μετέδωσε την... αποκλειστικότητα του το ΑΠΕ, προφανώς για να προλάβει πρωινές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αλλά και ενημερωτικά sites, για τις ευχάριστες εξελίξεις. Για να προσδώσει μάλιστα κύρος και αξιοπιστία στην ενημέρωση που παρείχε, πρόσθεσε διευκρινιστικά ότι «...αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Μανούλα» στην επικοινωνία και την δημιουργία εντυπώσεων («μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε...») ο εν γένει κυβερνητικός μηχανισμός έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να χειραγωγεί τις αντιδράσεις του κόσμου. Ξέρει ,επίσης, ότι το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές με νέα περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, ισοδυναμεί με αυτοκτονία- «καλύτερα να μην πάμε καθόλου σ’ εκλογές!», όπως εκμυστηρεύθηκε πρόσφατα κατ’ εξοχήν «κολλητός» του κ. Τσίπρα.

Κι’ έτσι, όντως, διαγράφεται η κατάσταση. Μάτι, Ιθάκη (της «καθαρής εξόδου»...) και καπάκι περικοπή συντάξεων, είναι ο συνδυασμός-μπουρλότο. Το ότι θα πάνε, όποτε πάνε, στις κάλπες με το (ψηφισμένο από τους ίδιους!) μέτρο της περικοπής με το «όπλο» της ανακοίνωσης της μη περικοπής, θα πρέπει να θεωρείται απολύτως βέβαιο. Σε συνεννόηση (και κατά παραχώρηση τους, τόσα έκαναν γι’ αυτούς...) με τους «θεσμούς», αλλά εν ανάγκη και σε ανοικτή σύγκρουση μαζί τους. Αποφασισμένα πράγματα...

Για να εκθέσει, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας την αντιπολίτευση που τον κατηγορεί ότι αυτός δεσμεύθηκε για την νέα περικοπή, ενώ αυτή καταψήφισε την έγκρισή τους στην Βουλή, για να την καταστήσει «μικροπολιτική», μικρόψυχη και έτοιμη να «παίξει» τις συντάξεις του λαού για να πετύχει οφέλη, έβαλε το ΑΠΕ να «διευκρινίσει» ότι (σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές...) οι θεσμοί «ενημέρωσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι μιλούν πλέον όχι για αναβολή αλλά για ακύρωση του μέτρου της περικοπής». Έτσι, με την μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων ( είτε σε συμφωνία είτε με ρήξη με τους θεσμούς), να εισπράξει αυτός, ο «φιλολαϊκός αγωνιστής, ο καπάτσος που τα καταφέρνει”, σε ψήφους την ανακούφιση του κόσμου, να στηλιτεύσει την αντιπολίτευση, και να «θυμίσει» πως αν τυχόν χάσει τις εκλογές «δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει με τις συντάξεις η επόμενη κυβέρνηση...»!

Το κακό για το... παραμύθι του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης, είναι, ότι τόσο η Κομμισιόν όσο και οι άλλοι θεσμοί... δήλωσαν πλήρη άγνοια των υποτιθέμενων «παραδοχών» τους (κατά το ΑΠΕ...) για ακύρωση του μέτρου της περικοπής, και επανέλαβαν ότι «θέση τους είναι ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν» και εν πάση περιπτώσει ότι είναι πρόωρο να δημοσιοποιείται το πόρισμα της ενισχυμένης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης, ειδικά για τις συντάξεις, όπου «δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση».

Το περίεργο είναι ότι αργότερα, και «ανώτατο στέλεχος» του υπουργείου Οικονομικών, έσπευσε να... διαψεύσει το ΑΠΕ ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δέχτηκαν ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο ακόμα και αν δεν περικοπούν οι συντάξεις.

Όπως δήλωσε σε οικονομικούς συντάκτες «εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι αυτό που μεταδίδει το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Είναι λάθος, γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, συζήτηση γίνεται. Άρα οι θεσμοί δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν, ούτε να εγκρίνουν, εδώ δεν «κλείδωσε» ούτε καν το πακέτο των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άρα; Απλά...τζόγος να στήνεται, κουβέντα και προεκλογική ζύμωση να γίνεται, την αντιπολίτευση να «εκθέτουμε» να τους τρελάνουμε στα εκλογικά σενάρια, και δεν μπορεί, κάτι θα κάτσει!

Α είναι βέβαιο, ότι ο Τσίπρας με κομμένες συντάξεις σε εκλογές δεν πάει. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και αψηφώντας το όποιο κόστος, ο πρωθυπουργός φιλοτεχνεί με ζήλο σενάρια εκλογών, με το «πότε» ανοικτό για να επιλέξει αυτός το πεδίο και τους όρους μ τους οποίους θα δοθεί η μάχη.

Τυχαία ο (συνήθως πολύ προσεκτικός...) Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε χθες ότι «πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός...» και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο («οι καταστάσεις θα δείξουν...») πρόωρης προσφυγής στις κάλπες; Συντάξεις και «Σκοπιανό», ελπίζει να αποδειχθούν «γερά χαρτιά» και να προκαλέσουν αμηχανία στην αντιπολίτευση. Είτε εξελιχθούν θετικά, είτε «στραβώσουν». Ξέρει αυτός από κωλοτούμπες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ