Με πιο... «κανονικότητα», πεθαίνεις! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Με πιο... «κανονικότητα», πεθαίνεις!

Πόση «κανονικότητα» έχει μια ευρωπαϊκή χώρα, στην κρατική τηλεόραση της οποίας δυο εγκάθετοι «δημοσιογράφοι»-κομματικοί γκαουλάϊντερ ξεχ@ζουν δημοσίως έναν υπουργό, επειδή σε δηλώσεις του απέκλινε από την γραμμή του πρωθυπουργού;

Με την υπεύθυνη, μάλιστα, της εκπομπής, να δηλώνει ξεδιάντροπα “ξέρω ποια είναι η γραμμή...» και να κατηγορεί ευθέως τον κ. Τσακαλώτο ότι «μ’ αυτά που δήλωσε, τέτοια μέρα, έκανε δώρο στους... άλλους!»;

Κι’ επιτέλους, ποιοι είμαστε «εμείς» και ποιοι... οι «άλλοι»; Αυτός είναι ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης-την οποία πληρώνουν και «αυτοί» και οι «άλλοι»; Στην Βόρεια Κορέα, ίσως-αν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις κι εκεί η... κραυγάζουσα παρουσιάστρια που αγαπάει ο Κιμ, μάλλον θα βρει κάποιο μονοπάτι προς την «κανονικότητα». Αλλά και στην ευρωπαϊκή Ελλάδα;

Ο Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ, δήλωσε χθες στην πανηγυρική ομιλία του στην Βουλή, ότι «η Ελλάδα, βρίσκεται κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα...». Ευγενής άνθρωπος, θέλησε με μια φιλοφρόνηση ως... περιτύλιγμα, να πει στην κυβέρνηση, κάτι σαν «βγείτε εσείς με το καλό από το πρόγραμμα, και μετά... ο Θεός βοηθός σας!» Για επιστροφή στην «κανονικότητα» (ακριβέστερα: «αυτό που εμείς εννοούμε ευρωπαϊκή κανονικότητα...») μίλησε και ο πρωθυπουργός. Όσο για την κυβερνητική...«Πράβδα», την «Αυγή», ο πρωτοσέλιδος τίτλος ήταν πιο στακάτος, ποιο συνθηματικός: «Κανονική χώρα»!

Μάλιστα, Είμαστε, λοιπόν, μια κανονική χώρα- ή γινόμαστε οσονούπω. Μια κανονική χώρα στην οποία ο υπουργός Άμυνας έχει δική του, προσωπική, πολιτική, όχι μόνο στα θέματα της αρμοδιότητάς του αλλά και σ’ αυτά της εξωτερικής πολιτικής. Η κρατική ΕΡΤ, δεν τον...ξεχ@ζει, επειδή «ξέρει την γραμμή», που είναι «ήρεμα με τον Πάνο, είναι το στήριγμά μας!»

Την εντελώς αντίθετη πολιτική κρατάει ο αναπληρωτής υπουργός του, με την... αβάντα του πρωθυπουργού (εκτός κι’ αν ο Κουβέλης πληροφορήθηκε τις λεπτομέρειες για τις γαλλικές φρεγάτες, από... το Netflix!), το Μέγαρο Μαξίμου... νίπτει τας χείρας του για τις δημόσιες κόντρες των δύο «στρατηγών», και... δεν πάει να γίνεται διεθνώς ρεζίλι και αναξιόπιστη η χώρα ακόμη και σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Είμαστε, βρε αδερφέ, μια... κανονική χώρα!

Σ’ αυτήν την «κανονικότητα» μας, είναι απολύτως λογικό και κανονικό, να παραιτείται ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος Έλληνας επιστήμονας που τοποθετήθηκε επικεφαλής του «Ελληνικό Οργανισμού Διαστήματος», τρεις βδομάδες από την τοποθέτησή του, καταγγέλλοντας μικροπολιτικάντικες αδιαφανείς παρεμβάσεις από τον υπουργό, αλλά και υποψίες διαφθοράς (follow the money). Και ο Γενικός Γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου να τον κατηγορεί σχεδόν ευθέως για «μειωμένη αντίληψη», και ταυτόχρονα να διορίζει αντικαταστάτη του κάποιον κυριούλη, ο οποίος ως κομματικό στέλεχος έβριζε τους Ευρωπαίους ως «κουφάλες νεκροθάφτες», και από την νέα του (επιστημονική!) θέση μας είπε ότι ο...Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, είναι ο φύλαξ -Άγγελος του διαστήματος, επειδή εν ζωή κατάφερε να... σταματήσει τον χρόνο! Και είναι και... αριστερός, πανάθεμα τον!

Σ’ αυτήν την «κανονική« χώρα, θεωρείται... κανονικότητα οι «αριστεροί» κυβερνητικοί βουλευτές να απειλούν με «επανάσταση» την κυβέρνηση για το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (ένα κατεξοχήν προοδευτικό μέτρο, που ισχύει σ’ ολόκληρη την Ευρώπη). Αλλά... την ίδια στιγμή οι ίδιοι αυτοί «αριστεροί» να ψηφίζουν το ξεπούλημα τις ΔΕΗ με όρους για τους οποίους στο μέλλον θα στηθούν δικαστήρια!

Ξεχνώντας τι έλεγε ο αρχηγός τους (και οι ίδιοι) ως αντιπολίτευση, όταν καλούσαν τον κόσμο στα πεζοδρόμια, την εποχή που οι «Γερμανοτσολιάδες», ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν πολύ μικρότερο τμήμα της ΔΕΗ, με πολλαπλάσια υψηλότερο τίμημα και όρους που σε σύγκριση με τους τωρινούς «αριστερούς», ήταν μάνα εξ ουρανού!

Μάλιστα! Είμαστε μια «κανονική» χώρα όπου αποφυλακίζονται ειδεχθείς δολοφόνοι για να... ξαναδολοφονήσουν! Μια «κανονική» χώρα που... επαίρεται επειδή κατάφερε πλεονάσματα μεγαλύτερα από αυτά που απαιτούσαν οι δανειστές, με εξαθλιωτικές περικοπές δημοσίων δαπανών και φορολογικές αφαιμάξεις που αφήνουν νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, νοσοκομεία χωρίς γάζες και οινόπνευμα, την αγορά να στεγνώνει! «Ματωμένα» πλεονάσματα ( ο χαρακτηρισμός του κ. Τσίπρα ως αντιπολίτευση!), για να μπορεί εν όψει εκλογών ο «κανονικός» πρωθυπουργός να μοιράζει επιδόματα-ψίχουλα στης Ελλάδας τους κολασμένους, αντί να τα ενεργοποιεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της έρημης χώρας...

Πόρρω απέχει η Ελλάδα από μια... κανονική ευρωπαϊκή κανονικότητα. Η οποία προϋποθέτει αναγνώριση υποχρεώσεων παράλληλη με την διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Ο Γιουνκέρ ευχήθηκε (ανακουφισμένος, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, που θ’ απαλλαγούν από τον βραχνά της Ελλάδας- κι’ ας την βοηθήσει ο Θεός...) να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα.

Ο Τσίπρας μίλησε για «αυτό που αυτός εννοεί ευρωπαϊκή κανονικότητα...». Να μπορέσει, δηλαδή, όσο καιρό του μένει να... πηγαίνει σαν άλλοτε, να μοιράζει επιδόματα, διορισμούς, υποσχέσεις μπας και αποφύγει τον εκλογικό καταποντισμό, κι’ ας ψάξουν για την ... κανονική κανονικότητα οι επόμενοι!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ