Το «λάθος» του Αντώνη Σαμαρά - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το «λάθος» του Αντώνη Σαμαρά

Δουλειά δεν είχε ο διάολος... τσίγκλαγε τα παιδιά του!

Λες και δεν είχε το Πάσχα στην Καλαμάτα με τα “χαλκούνια” και τις χαιρετούρες στους πιστούς του,για... να περάσει η ώρα γιορτιάτικα, ο Αντώνης Σαμαρά σκέφθηκε να γράψει κι' ένα άρθρο!

Πρώην πρωθυπουργός, αρχηγός κόμματος, χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι, ο κ. Σαμαράς γνώριζε πολύ καλά τι... “χαλκούνι” θα πέταγε με το πασχαλιάτικο άρθρο-προτροπή να συνεργασθεί η ΝΔ μετεκλογικά με το “Κίνημα Αλλαγής”, και κυρίως με Βενιζέλο και Λοβέρδο.

Ο Καραμανλής (ο... κανονικός), έλεγε πως στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και πράγματα που δεν λέγονται... και γίνονται!

Η σκέψη του Σαμαρά, είναι σωστή. Χρειάζεται ένα ευρύτερο δημοκρατικό-προοδευτικό μέτωπο, για να βάλει τέρμα στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ και τις καταστροφικές πολιτικές του. Αλλά, με τις συγκυρίες, τις ενδοκομματικές διεργασίες (και στην ΝΔ αλλά και στο “Κίνημα”), την αγωνία να ενισχύσει τις δυνάμεις του στις εκλογές η σημερινή ΔΗΣΥ, η δημόσια πρόταση Σαμαρά, είναι από αυτές που... δεν λέγονται και μεθοδεύονται στο παρασκήνιο, για να γίνουν όταν έρθει η ώρα τους.

Ποιό κόμμα (ιδίως ένα εν συστάσει...) είναι τόσο μικρονοϊκό ώστε να βγει προεκλογικά και να πεί στους εκλογείς “ψηφίστε με, και μετά εγώ θα πάω με τούτον ή τον άλλο”; Πρόκειται περί καθαρής αυτοκτονίας... Ιδίως όταν έχεις ως αντίπαλο (εθνικό, όχι απλώς κομματικό...) το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ με τα ψέμματα και τις μπαγαποντιές του, και ένα ορατό εθνικό κίνδυνο μπροστά, που ακούει στο όνομα “απλή αναλογική”... Και ακόμη, αλλά όχι ήσσονος σημασίας παράγοντα, γνωρίζεις εκ των πραγμάτων το...μωσαϊκό “πλουραλισμού” και δευτερογενών σκέψεων που επικρατούν στην “Νέα Δημοκρατία”...

Θα μπορούσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, να προτείνει στο “μεταξύ” τους, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιδέα του, ν' ακούσει την άποψη του σημερινού Προέδρου του κόμματος, να ενημερωθεί ενδεχομένως για τις δικές του σκέψεις και σχέδια, αν έχει ή δεν έχει και σκέφτεται να έχει παρασκηνιακές επαφές με Βενιζέλο και Λοβέρδο, πολύ περισσότερο με την κ. Γεννηματά, που εκ των πραγμάτων κάθε τέτοια συζήτηση σε προεκλογικό κλίμα, είναι αδιανόητη... Και ανάλογα με τον βαθμό εμπιστοσύνης που υφίσταται μεταξύ των δύο ανδρών, ακόμη και να εξετάσουν από κοινού σχέδια και μεθόδους δράσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Αλλά όχι. Ο κ. Σαμαράς, επέλεξε να κοινοποιήσει με άρθρο του την “ιδέα” του, και μάλιστα αφού ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ είχε πολύ πρόσφατα αποκλείσει με συνέντευξή του τα περί “ανοίγματος” με το “Κίνημα” και τους Βενιζέλο και Λοβέρδο. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, λοιπόν, γνώριζε ποια είναι η τακτική του κ. Μητσοτάκη επί του παρόντος-άσχετα με την ενδεχόμενη στρατηγική που σχεδιάζει για τον κατάλληλο χρόνο...

Μακάρι να επρόκειτο για απλή ευήθεια του πρώην πρωθυπουργού. Αλλά δεν φαίνεται να πρόκειται περί αυτού. Ο κ. Σαμαράς ήξερε τον κρότο που θα προκαλέσει το “χαλκούνι” του. Και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλούσε (και προκάλεσε...) τόσο στην ΝΔ, όσο και στο υπόλοιπο πολιτικό γήπεδο. Οι δηλώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από πλευράς “Κινήματος Αλλαγής” φανερώνουν ικανοποίηση για τον πρώτο, και υποχρεωτική κίνηση για το δεύτερο. Όσο για μέσα στην ΝΔ, πολλοί θεώρησαν (και το δήλωσαν και δημόσια, ο κ. Κακλαμάνης, ας πούμε...) ως unfair την κίνηση Σαμαρά. Αρκετοί άλλοι, όμως, σιωπηλώς και... αιδημόνως τρίβουν τα χέρια τους. Γι' αυτούς και όσους κρύβονται πίσω τους, “μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση”... Μια ζωή “παράγοντες” και ιντριγκαδόροι, οπαδοί του “αποθανέτω η ψυχή μου...”!

Και ο Αντώνης Σαμαρά, όμως;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ