Πλεόνασμα- ακορντεόν - iefimerida.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Πλεόνασμα- ακορντεόν

Λίγες ημέρες πριν φτάσουν οι επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα κι αφού ο κ. Βερναρδάκης είχε ανοίξει το χορό των δηλώσεων για το μέρισμα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το οικονομικό επιτελείο “βλέπει” για φέτος πλεόνασμα κοντά στο 3%.

Την περασμένη Δευτέρα, μετά από την πρώτη συνάντηση με τους ξένους τεχνοκράτες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών με τις δηλώσεις του “φωτογράφιζε” πλεόνασμα 2,7%.

Την Παρασκευή, μετά από την τελευταία συνάντηση με τους Θεσμούς πριν αναχωρήσουν, ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωνε ότι οι στόχοι του Προσχεδίου είναι έγκυροι κι ότι υπάρχει συμφωνία με τους ξένους τεχνοκράτες, διευκρίνιζε ότι το πλεόνασμα είναι 2,8% κι εξηγούσε ότι αυτό προκύπτει αν πάνω από το στόχο του 1,75% προσθέσει κανείς ένα μαξιλάρι ασφαλείας 0,5% που έχει προβλεφθεί, καθώς και τα 800 εκατ. Ευρώ- επαναλαμβάνω τα 800 εκατ. Ευρώ- που προβλέπει το Προσχέδιο ως μέρισμα.

Λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο βράδυ, υπήρξε διαρροή από κυβερνητικές πηγές, ότι το μέρισμα είναι 1,2 δισ ευρώ, “φωτογραφίζοντας” έτσι ένα πλεόνασμα της τάξης του 3%. Αυτές οι πληροφορίες για το μέρισμα επιβεβαιώθηκαν κι από (άλλο) υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο ή σε ένα μήνα που θα επιστρέψουν οι Θεσμοί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εν Ελλάδι εφευρέθηκε το πλεόνασμα- ακορντεόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ