Ευκλείδη, γερά! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ευκλείδη, γερά!

Ακούω πολιτικά στελέχη και σχολιαστές να ζητούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραιτηθεί μετά το νέο μνημόνιο που υπέγραψε και προβλέπει μεγάλες μειώσεις σε συντάξεις-αφορολόγητο και νέους φόρους ως το 2022.

Ζητούν την παραίτησή του για λόγους ηθικής: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με δική του πρωτοβουλία είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο πέσει στα τάρταρα -και έπεσε, με δική του υπογραφή.

Ωστόσο, δεν κατανοώ γιατί ο Ευκλείδης θα πρέπει να την πληρώσει για όλες τις ασυναρτησίες της κυβέρνησης που μεταφράζονται σε μνημόνια και μέτρα λιτότητας.

Γιατί να λογοδοτήσει μόνος του για μια καταστροφική διαπραγμάτευση που κατέληξε σε σφαγή της ελληνικής οικονομίας;

Γιατί θα πρέπει μόνο αυτός να τιμωρηθεί που η Ελλάδα δέσμευσε τον εθνικό της πλούτο για τον επόμενο αιώνα, έκλεισε τις τράπεζες προκαλώντας ασφυξία στην οικονομία και αφάνισε τον ιδιωτικό τομέα στραγγαλίζοντάς τον με φόρους και έκτακτες εισφορές;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει στον γύψο μόνο ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που διολισθαίνει στον οικονομικό μαρασμό, περιθωριοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηρετεί την πιο νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική βάσει μνημονίων που γράφονται κατευθείαν στις Βρυξέλλες.

Ο Ευκλείδης δεν μπορεί να παραιτηθεί. Ενσαρκώνει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ηγέτης ενός ιδεολογικού ρεύματος που ραίνει με δάκρυα τα χειρόγραφα των μνημονίων και συμπάσχει όταν τα σπίτια του λαού βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Γιατί ποιος θα απαγγέλλει τα τσιτάτα του Τσε Γκεβάρα στη Βουλή, αν ο Ευκλείδης εγκαταλείψει τη μάχη;

Γιούκλιντ, γερά! Οσο οι Ελληνες αντέχουν την οικονομική αφαίμαξη, ανέχονται τα σχισμένα μνημόνια που εσύ ανασταίνεις, όσο εκτιμούν τις αριστερές ιδέες πίσω από τη φιλελεύθερη λαίλαπα που εσύ επιβάλλεις, όλα καλά.

Γιατί θα ήταν άδικο -που λέει και ο Ακης- να την πληρώσει ένας την ώρα που κι όλοι οι άλλοι κοροϊδεύουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ