Κάν' το όπως οι (ιπτάμενοι) Ολλανδοί - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κάν' το όπως οι (ιπτάμενοι) Ολλανδοί

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία «ξέρανε» τους λαϊκιστές ανά τον κόσμο -είτε βρίσκονται στην αριστερά, είτε στην ακροδεξιά- και προκάλεσε ανακούφιση στον ελεύθερο κόσμο.

Αυτός ο ακροδεξιός καραγκιόζης με τη λαϊκή κόμη περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με ένα μίζερο ποσοστό, σε σχέση με όλες τις αλητείες που είπε και το μίσος που επένδυε και τώρα απειλεί ότι δήθεν δεν ξεμπερδέψαμε μαζί του.

Οι Ολλανδοί, που αποφάσισαν παρά το δηλητήριο του λαϊκισμού να παραμείνουν στον πολιτισμένο κόσμο (εκεί που ανήκαν πάντα), έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη.

Προς μεγάλη τους απογοήτευση, οι ιθαγενείς λαϊκιστές είδαν τα σχέδιά τους να καταρρέουν, αφού το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία αποκλείει το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης.

Αν σε λίγες εβδομάδες, όπως όλα δείχνουν, ο Μακρόν καταφέρει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η Ευρώπη θα διασωθεί από τη διάλυση, όπως επιδιώκουν και ελπίζουν οι λαϊκιστές (δεξιοί και αριστεροί) που νόμιζαν ότι είχε έρθει επιτέλους η ώρα του πολιτικού περιθωρίου.

Ο Ρούτε, που χειρίστηκε «μάγκικα» τις μαχαλομαγκιές του Ερντογάν, βγαίνει κερδισμένος και κατάφερε να μείνει ακλόνητος ως κυρίαρχος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό της Ολλανδίας.

Αν καθαρίσει η Γαλλία, το τρίποντο θα το βάλει εύκολα η Μέρκελ, αφού όσοι ονειρεύονται αλλαγή σκηνικού στη Γερμανία ζουν με τις γνωστές ψευδαισθήσεις.

Η Ευρώπη (ευτυχώς) παραμένει το λίκνο της αστικής (φιλελεύθερης) Δημοκρατίας και ένα από τα τελευταία οχυρά του πολιτισμένου κόσμου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία Εκλογές Γαλλία ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ