O Τραμπ μέσα μας - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

O Τραμπ μέσα μας

Πώς ξέπεσαν οι Αμερικανοί στα χέρια του Τραμπ; Δεν είναι μόνο δική μου η απορία.

Eνας υπερμεσόκοπος με το μάτι να γυαλίζει για καβγά ανέλαβε τη μοίρα μας ως πλανητάρχης. Περουκίνι καλαμποκί, σύζυγος βγαλμένη από το ριάλιτι των Καρντάσιανς, κόρες και πρώην σύζυγοι πλαστικο-καλλωπισμένες και... χρυσά σπίτια για περιοδικό.

Γιατί να μας ξενίζει αισθητικά; Αυτό δεν ποθεί η βαθιά Αμερική; Οταν επί είκοσι χρόνια έχεις αποβλακωθεί στα τηλεριάλιτι και το American dream είναι η επόμενη πλαστική, η Μελάνια είναι μια χαρά για Πρώτη Κυρία. Οταν μισείς τον Λατίνο γείτονα και ο Τραμπ σε προτρέπει να το βροντοφωνάξεις, στήνεις αυτί στον Τραμπ. Οταν η υπερδύναμη Αμερική έχει σπάσει τα μούτρα της σε όλα τα γεωπολιτικά μέτωπα, και έφτασε ακόμη και ο Ερντογάν να της κουνάει το δάχτυλο, ε, τότε προτιμάς έναν παγκόσμιο καβγατζή για χωροφύλακα.

Γιατί να μας ξενίζει πολιτικά; Οταν η εναλλακτική σου είναι ένα αντιπαθητικό και φθαρμένο πρόσωπο των ΗΠΑ, η Χίλαρι. Ναι, είναι συστημική, των ελίτ, των συμφερόντων, αλλά κυρίως είναι αντιπαθητική. Ο λεκές στο φόρεμα, τα εκατομμύρια στο Ιδρυμα, η άχαρη Τσέλσι. Με πολιτικούς όρους, η Χίλαρι είναι μια πολύ κατώτερη βερσιόν του Μπαράκ. Σου δίνει την αίσθηση ότι πηγαίνεις προς τα πίσω, σε ένα βαριά παγιδευμένο σύστημα από εκλεκτούς.

Ο Πασκάλ Μπρικνέρ αποκάλεσε τον Τραμπ ερωτομανή Νέρωνα. Ο Ολάντ έκλαιγε σχεδόν, πόσο αγράμματοι είναι αυτοί οι Αμερικανοί! Κάποιοι στην Ελλάδα είδαν το τέλος του κόσμου. Μπορούν σήμερα οι Ευρωπαίοι να δίνουν μαθήματα σε άλλους;

Είναι επιφανειακή η ψήφος στις ΗΠΑ; Οχι. Ποιος είπε ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν τις ανησυχίες που μοιραζόμαστε όλοι μας; Οπως τι θα γίνει με τον επιθετικό ισλαμισμό που ροκανίζει τις κοινωνίες μας. Πώς θα συγκρατηθούν τα εκατομμύρια των μεταναστών που κατακλύζουν τις χώρες μας. Τι θα γίνει με τις πολυεθνικές που δίνουν πουρμπουάρ στις ΗΠΑ και εδρεύουν στην Ιρλανδία για να μην πληρώνουν φόρους. Γιατί ο Πούτιν να είναι μεγαλύτερος εχθρός από την καλπάζουσα τρομοκρατία. Ποιος θα πληρώσει για τη φούσκα που έσκασε στα μούτρα μας το 2008 με τη Lehman Brothers.

Τα ερωτήματα ισχύουν για τον Ολάντ, την Τερέζα Μέι, τη Μέρκελ, τον Τσίπρα. Η Χίλαρι έκανε πως δεν άκουσε. Οι Ευρωπαίοι κλαψουρίζουν για την άνοδο των λαϊκιστών, αλλά δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους. Ο Τραμπ, έμπειρος απατεώνας σε μια αγορά με καρχαρίες, έκλεψε εκκλησία: πες τα προβλήματα, κραύγασε μερικές απειλές και μετά βλέπεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ