Μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ζητάει το ΒΕΑ - iefimerida.gr

Μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ζητάει το ΒΕΑ

small
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Άμεση είναι η ανάγκη στήριξής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την πρόσβασή της σε χρηματοδοτικά εργαλεία», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι «το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες, έρχεται να επισφραγίσει μια περίοδο που η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η υγειονομική κρίση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση καλείται να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε αντιδιαστολή με τις αναφορές για συγχωνεύσεις και περιορισμό των μικρομεσαίων».

Το 85% των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση σε μορφές δανεισμού

Οι μικρομεσαίοι, με προϋποθέσεις επιβίωσης και προοπτική ανάπτυξης, σημειώνει το επιμελητήριο, στην προσπάθειά τους να απαγκιστρωθούν από την ανάγκη της τραπεζικής ρευστότητας, βλέπουν σήμερα, το Ταμείο Ανάκαμψης, ως την τελευταία ευκαιρία, για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 85% των επιχειρήσεων, δεν έχουν πρόσβαση σε καμία μορφή δανεισμού, γεγονός που αποδείχθηκε πρόσφατα, όταν το 2020 μόνο 40.000 επιχειρήσεις από τις 840.000 μπόρεσαν να πάρουν δάνεια.

Ο κίνδυνος για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων να εγκλωβιστούν υπερχρεωμένες και χωρίς εγγυήσεις, σε μια φθίνουσα πορεία, με προδιαγεγραμμένο τέλος το κλείσιμο, είναι πλέον ορατός, κατά το ΒΕΑ. Μια τέτοια εξέλιξη, όπως αναφέρει, θα έχει τεράστιες και αλυσιδωτές συνέπειες, τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και την κοινωνία, δεδομένου ότι οι ΜμΕ, αποτελούν το 97% της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι έχει εγκαίρως καταθέσει, πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων, προκειμένου να μπορέσουν οι ελληνικές πολύ μικρές επιχειρήσεις να μεγαλώσουν, να δικτυωθούν, να μεταβιβαστούν, όπως: φορολογικά κίνητρα διαδοχής και δικτύωσης, αποτελεσματική συμβουλευτική υποστήριξη μέσω των Επιμελητηρίων, επιχειρηματικό ΑΦΜ για όλες τις μορφές επιχειρήσεων - και τις ατομικές.

Δήλωση

«Το Β.Ε.Α. ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, πιστεύουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα περιλαμβάνει το σύνολο των επιχειρήσεων και ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες και δεν θα οδηγεί σε αποκλεισμούς, με καταστροφικές για την πλειονότητα των ΜμΕ, συνέπειες.

Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία, να εισακούσει τις δημιουργικές και αναπτυξιακές προτάσεις μας και να μας καλέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτή, θα είναι για μας, η καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρηματιών από το Κράτος», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ