Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Εστίασης της Vivartia στο iefimerida: Ισχυροποίηση παρουσίας στον τουρισμό -Τα 15 νέα ή ανακαινισμένα σημεία - iefimerida.gr

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Εστίασης της Vivartia στο iefimerida: Ισχυροποίηση παρουσίας στον τουρισμό -Τα 15 νέα ή ανακαινισμένα σημεία

Στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο Όμιλος εστίασης της Vivartia φέρνει το νέο luxury resto-bar El Pelicano
Στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο Όμιλος εστίασης της Vivartia φέρνει το νέο luxury resto-bar El Pelicano
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΟΣ

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia ισχυροποιεί την παρουσία του στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Ήδη με το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού ο Όμιλος Εστίασης προσφέρει σε πολίτες και επισκέπτες εκτός από τα γνωστά σήματα του και αρκετά νέα concepts.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia Ανδρέας Τσουκάλης μιλώντας στο iefimerida αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της παρουσίας του Ομίλου στον τουρισμό περιγράφοντας τα 15 νέα ή ανακαινισμένα σημεία σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Όμιλος εστίασης της Vivartia ανακοίνωσε πως υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων παράλληλα με το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα. Ποια είναι τα νέα concepts που θα δουν οι επισκέπτες, καθώς και σε ποιες από τις γνωστές αλυσίδες θα δούμε διεύρυνση;

Εκτός από τα νέα σημεία των γνωστών μας σημάτων Goody’s Burger House, everest, Flocafé Espresso Room και La Pasteria, έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία αρκετών, μεμονωμένων πρωτοποριακών concepts.
Από προτάσεις mainstream καφέ και trendy snacking, μέχρι πολυτελή εστιατόρια και ατμοσφαιρικά μπαρ, τα concepts σχεδιάζονται από τους ειδικούς του Ομίλου μας σύμφωνα με το προφίλ των επισκεπτών του κάθε χώρου, ενώ διαθέτουν μεγάλη ποικιλία και εύρος προϊοντικών κατηγοριών ώστε να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ώρες της ημέρας.

Το ατμοσφαιρικό και πολυτελές cocktail restaurant Caldera στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης
Το ατμοσφαιρικό και πολυτελές cocktail restaurant Caldera στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Σημαντικές αλλαγές στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και νέες γαστρονομικές προτάσεις έρχονται και σε τρία σημεία -κλειδιά για τον τουρισμό- της χώρας. Στα τρία ανακαινισμένα αεροδρόμια της Fraport σε Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Μύκονο, φέρνετε νέες προτάσεις. Ποιες είναι αυτές;

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων σημείων του Ομίλου στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Σαντορίνης και Μυκόνου. Στο νέο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος θα λειτουργήσει - επιπλέον των υφιστάμενων - 5 διαφορετικά concepts. Εκτός από το γνωστό Flocafé Espresso Room, παρουσιάζει το νέο Pasteria del Mondo, μια διαφορετική εκδοχή αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας, η οποία εκτός από τις κλασικές προτάσεις περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συνταγές με βάση το κρέας, καθώς και μια πλήρη λίστα κρασιών με Ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Επιπλέον, στο νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» φτάνει το ιταλικό Bistro dei Cavalieri μετά από μια επιτυχημένη πορεία στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Μυκόνου.

Η γκάμα των σημείων συμπληρώνεται από τα νέα concepts Fabrica και Seed & Nuts, τα οποία προσφέρουν αγαπημένες bakery συνταγές και υγιεινά snacks αντίστοιχα. Για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει το νέο luxury resto-bar El Pelicano, με μια ευρεία γκάμα, από trendy snacks με τοπικά υλικά μέχρι ιδιαίτερες γεύσεις sushi, πρωτότυπα cocktails, καθώς και μια αξιόλογη λίστα Ελληνικών κρασιών. Το concept είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ιδιαίτερο σχεδιαστικό ύφος του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου, το οποίο θυμίζει περιστερώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει το νέο luxury resto-bar El Pelicano
Για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει το νέο luxury resto-bar El Pelicano

Τέλος, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης παρουσιάζονται δύο νέα concepts: το μοντέρνο resto-bar Bonheur και το ατμοσφαιρικό και πολυτελές cocktail restaurant Caldera, το οποίο μας μεταφέρει τη μαγική αίσθηση του ηφαιστείου.

Η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε πολλούς να επιλέγουν διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα, αποφεύγοντας ταξίδια με αεροπλάνο ή πλοίο. Αυτομάτως λοιπόν οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών μετατρέπονται σε πεδίο επενδύσεων. Τι νέο θα παρουσιάσετε εκεί;

Προχωρήσαμε σε ριζική ανακαίνιση των δύο Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Νέας Οδού στην περιοχή του Σχηματαρίου. Στο ρεύμα προς Λαμία, ο σταθμός φιλοξενεί ένα πλήρως ανακαινισμένο everest, το concept Ελληνικής κουζίνας Herbs & Olives και το ιταλικό concept snacking & καφέ Forno Luca το οποίο έχουμε ήδη τοποθετήσει σε κάποια αεροδρόμια και έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία.

Στο ρεύμα προς Αθήνα μπορεί κανείς να βρει ένα εντελώς καινούριο Goody’s Burger House και τη νέα πρόταση του Ομίλου στην κατηγορία boulangerie, το Grain de Blé.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2020 ήταν μία χρονιά κρίσης ο Όμιλος εστίασης της Vivartia όμως δηλώνει παρών για την επόμενη ημέρα. Έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και με την επιστροφή στην κανονικότητα είχε έτοιμο και παρουσίασε ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο επενδύσεων και ανάπτυξης. Ποια ήταν τα πεδία στα οποία δώσατε βάρος μέσα στην υγειονομική κρίση και απέδωσαν με αποτέλεσμα το επενδυτικό πλάνο να προχωρήσει ανεμπόδιστα;

Αναμφισβήτητα, το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνέπειες οι οποίες θα μας απασχολούν τα επόμενα χρόνια. Η δική μας προσπάθεια εστιάστηκε στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων και των πελατών μας, και φυσικά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μια αγορά η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης. Επιπλέον, μεριμνήσαμε για τη συνεχή προσαρμογή του τρόπου λειτουργίας της εταιρίας, των παραγωγικών μονάδων και – κυρίως – των σημείων του Ομίλου στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να κρατήσουμε σε λειτουργία σχεδόν το σύνολο των σημείων των αλυσίδων Goody’s Burger House και everest, ενώ διασφαλίσαμε και τη λειτουργία των La Pasteria μέσω της εισαγωγής της υπηρεσίας delivery.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Εστίασης της Vivartia Ανδρέας Τσουκάλης
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Εστίασης της Vivartia Ανδρέας Τσουκάλης

Αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις και καταφέραμε να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση, επενδύοντας σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Αν και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά αρκετές δυσκολίες, δεν έχουμε σταματήσει στιγμή να οραματιζόμαστε το μέλλον και να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα του Ομίλου μας με αισιοδοξία. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τουρισμός θα συνεισφέρει σημαντικά στη συνολική πορεία ανάκαμψης της Χώρας μας και, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας, δηλώνουμε το παρών σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Η δική μας συμβολή είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που έχουν πάντα στο επίκεντρο την ικανοποίηση και την ασφάλεια των πελατών μας.

Πόσο καθοριστικός ήταν ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού -Πόσο επένδυσε ο Όμιλος εστίασης της Vivartia σε καινοτομίες που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες;

Οι νέες συνθήκες επίσπευσαν τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης των σημάτων του Ομίλου τα τελευταία χρόνια. Έτσι, τα σήματα προχώρησαν σε καινοτομίες που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ώστε να βελτιώσουν την καταναλωτική εμπειρία εξασφαλίζοντας την ταχύτερη και όσο το δυνατόν ανέπαφη συναλλαγή με τον πελάτη, και προσδίδοντας προστιθέμενη αξία σε κάθε αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, τα everest προχώρησαν στο λανσάρισμα της καινοτόμας υπηρεσίας «everest on the road», η οποία προσφέρει τη δυνατότητα παραγγελίας online και παράδοσης στο παράθυρο του αυτοκινήτου του πελάτη, διασφαλίζοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλειά του, αφού δεν χρειάζεται να μπει στο κατάστημα. Αντίστοιχα, τα Goody’s Burger House εμπλουτίζουν την εμπειρία του πελάτη μέσα στα καταστήματα μέσω της δυνατότητας online παραγγελίας μέσα στο κατάστημα (Dine-in).

Κλείνοντας θα μας πείτε λίγα λόγια για τον Όμιλο Εστίασης της Vivartia; Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται και πόσοι πελάτες εξυπηρετούνται καθημερινά;

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα, λειτουργώντας και αναπτύσσοντας τα πλέον δυναμικά σήματα στον κλάδο της εστίασης. Αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στον χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, απασχολώντας, περισσότερους από 5.000 - άμεσα και έμμεσα - εργαζομένους, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία και ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών. Ο Όμιλος λειτουργεί 2 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 300.000 πελάτες σε περισσότερα από 560 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ξεχωριστά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη του καταναλωτή.

*Ο κ Ανδρέας Τσουκάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ