Ανησυχητικά ασφαλής η υπηρεσία iMessage - «Δένει» τα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών - iefimerida.gr

Ανησυχητικά ασφαλής η υπηρεσία iMessage - «Δένει» τα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η Apple δημιούργησε την υπηρεσία iMessage το 2011, εγγυόταν μεγάλη ασφάλεια και μηδενική υποκλοπή συνομιλιών. Ωστόσο κανείς μέχρι πρόσφατα δε φανταζόταν ότι τα επίπεδα κρυπτογράφησης θα είναι τέτοια ώστε να μην μπορεί ούτε η Δίωξη Ναρκωτικών να τα σπάσει.

Σύμφωνα με το CNET, πρόσφατες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (DEA), απέδειξαν ότι είναι κυριολεκτικά «αδύνατο» να υποκλέψει κανείς συζητήσεις που γίνονται μέσω της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων της Apple

Μάλιστα η DEA προειδοποιεί το προσωπικό του για τη δυσκολία να παρακολουθήσει κανείς τα μηνύματα με τη χρήση συνηθισμένων μεθόδων, κάτι που είναι καλό για την ιδιωτικότητα των χρηστών αλλά «δένει» τα χέρια του νόμου, αφού δυσκολεύει το έργο παρακολούθησης της DEA σε περιπτώσεις εμπόρων ναρκωτικών.

Προς το παρόν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αδυνατούν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από το να προτείνουν αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να επιβληθεί η πρόσβαση στο σύστημα με εισαγγελική εντολή

Καμία ψηφιακή επικοινωνία δεν γίνεται να είναι 100% ιδιωτική, ωστόσο όπως φαίνεται το iMessage έχει πλησιάσει αυτόν το στόχο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη υπηρεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ