Independent: Εξαρση ρατσιστικής βίας στην Κύπρο λόγω κρίσης - iefimerida.gr

Independent: Εξαρση ρατσιστικής βίας στην Κύπρο λόγω κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γενικότερο κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας στην Κύπρο μετά και το «κούρεμα» των καταθέσεων, έχει πυροδοτήσει ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας στο νησί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Σύμφωνα με την Βρετανίδα δημοσιογράφο Σάρλοτ Μακντόναλντ-Γκίμπσον, η οποία υποστηρίζει ότι έγινε μάρτυρας σε επίθεση εναντίον μεταναστών στο Τριχώνι οι οποίοι εργάζονται εκεί μαζεύοντας φρούτα για 21 ευρώ την ημέρα, από νεαρού Κύπριους οι οποίοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στον καταυλισμό των Αιγυπτίων εργαζόμενων. Όπως αναφέρει η Γκίμπσον, οι μετανάστες «έχουν άδειες εργασίας και κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν οι Κύπριοι. Όμως καθώς η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα στο νησί και η κρίση κορυφώνεται, υπάρχουν φόβοι ότι ο κόσμος ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και οι ξένοι εργάτες αποτελούν εύκολο στόχο», μεταδίδει το independent.co.uk

Παράλληλα, η βρετανίδα δημοσιογράφος παραλληλίζει το ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου το ΕΛΑΜ με την Χρυσή Αυγή, αν και τονίζει ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του κόμματος του Νίκου Μιχαλολίακου: «Η Κύπρος διαθέτει ένα ακροδεξιό κόμμα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), το οποίο έχει δεσμούς με την ελληνική νεοφασιστική Χρυσή Αυγή. Η υποστήριξη του κόσμου προς αυτό έχει εκτοξευτεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Στις κυπριακές κοινοβουλευτικές εκλογές του 2011, το ΕΛΑΜ μετά βίας πήρε το 1% των ψήφων, ήδη όμως προσπαθεί ήδη να εκμεταλλευτεί την οργή που νιώθουν οι Κύπριοι για την σκληρή τους διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση", λέει χαρακτηριστικά ενώ στηρίζει την παρουσία των μεταναστών στο ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Κυπρίων έχει γεννηθεί και ζει στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα πολλές εργασιακές θέσεις που μένουν κενές, να καλύπτονται από μετανάστες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ