Μέσω Διαδικτύου οι έλεγχοι των συνταξιούχων του ΙΚΑ για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ - iefimerida.gr

Μέσω Διαδικτύου οι έλεγχοι των συνταξιούχων του ΙΚΑ για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους συνταξιούχους του ΙΚΑ για να μπορούν να ελέγξουν εάν είναι καταχωρημένοι σωστά οι αριθμοί ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, έθεσε σε λειτουργία το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι η «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» και η «Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων», που έχουν σκοπό τη διευκόλυνση των συνταξιούχων και η αποφυγή της ταλαιπωρίας με την προσέλευσή τους στα υποκαταστηματα.

Μέσω της πρώτης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο συνταξιούχος εισάγοντας τον ΑΜ-ΔΙΑΣ (που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων) πληροφορείται εάν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ. Μέσω της δεύτερης παρέχεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο να ενημερώσει την Υπηρεσία Συντάξεων του ΙΚΑ με τα σωστά στοιχεία του.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr), στην κατηγορία «ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς ασφαλισμένους - συνταξιούχους», ενώ η διοίκηση επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές απευθύνονται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ