Το 54% των Γερμανών δεν πιστεύει στις «εγγυήσεις» της Μέρκελ - iefimerida.gr

Το 54% των Γερμανών δεν πιστεύει στις «εγγυήσεις» της Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν πιστεύουν τις εγγυήσεις της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Αν και εκφράζουν την ανησυχία τους για το τραπεζικό σύστημα, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα της Μέρκελ. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της δύναμης των Χριστιανοδημοκρατών κατά μία ποσοστιαία μονάδα με το ποσοστό τους να αγγίζει το 41%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν σταθεροί με ποσοστό 24%, όπως και οι Πράσινοι στο 14%, ενώ η Αριστερά αυξάνει την δύναμή της κατά μία μονάδα και φθάνει στο 8%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ, το γεγονός ότι η Ανγκελα Μέρκελ ενισχύεται παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τις καταθέσεις τους, ερμηνεύεται ως εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της καγκελαρίου για την διαχείριση της κρίσης.

Επίσης, όπως αναφέρει ο ίδιος, οι Γερμανοί δεν θεωρούν ότι ευθύνεται η γερμανική κυβέρνηση για την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ