Χαλάει ο καιρός - Ερχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική - iefimerida.gr

Χαλάει ο καιρός - Ερχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Ερχονται βροχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βροχερός θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μάλιστα σε κάποια σημεία αναμένονται και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι συνθήκες αυτές που θα επικρατούν θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια.

Στα πελάγη οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά ο καιρός κατά τόπους

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρές με επέκταση τη νύχτα στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και μετά το μεσημέρι στα θαλασσιά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια που πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρές .

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο ιόνιο 8 με 9 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος ο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι μετεωρολόγοι περιμένουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά 9 με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική οι μετεωρολόγοι περιμένουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ