Νέα απόπειρα απόδρασης κρατουμένων στα Τρίκαλα – Βροχή από σφαίρες εντός και εκτός φυλακών [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα απόπειρα απόδρασης κρατουμένων στα Τρίκαλα – Βροχή από σφαίρες εντός και εκτός φυλακών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνικό πολέμου εκτυλίχθηκε στις φυλακές Τρικάλων το απόγευμα της Παρασκευής με βροχή από σφαίρες στον περίβολο του ιδρύματος, αλλά και στην ταράτσα, ενώ δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί.

Στις φυλακές επικρατεί μεγάλη αναταραχή, καθώς οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους για να γίνει καταμέτρηση και να διαπιστωθεί εάν όντως υπάρχει απόδραση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο φρουρούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάστασηενώ ο δεύτερος τραυματίες φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βαν και τον ένοπλων που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ.

Το χρονικό του πολέμου

Η προσπάθεια ξεκίνησε από την Γ' πτέρυγα των φυλακών όταν ομάδα περίπου δέκα κρατουμένων έκοψε τα κάγκελα, ανέβηκε στην ταράτσα και άρχισε να πυροβολεί κατά των φρουρών, ενώ άγνωστο παραμένει το πως βρέθηκαν στα χέρια τους τα όπλα.

Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους οι οποίοι άνοιξαν πυρ, πιθανότατα με καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών.

Από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.

Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική μάχη μεταξύ των κρατουμένων που βρέθηκαν οπλισμένοι στις ταράτσες και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο οχήματα στο ένα εκ των οποίων επέβαιναν οι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ και το άλλο χρησιμοποίησαν πέντε κρατούμενοι για να διαφύγουν, ωστόσο, η διοηση των φυλακών δεν επιβεβαιώνει την απόδραση.

Δεύτερη απόπειρα μετά τον Βλαστό

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο.

Τότε οι συνεργοί του είχαν ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ από το ελικόπτερο με τους φρουρούς να απαντούν στα πυρά, ενώ είχαν πέσει περισσότερες από 500 σφαίρες.

Μάλιστα από τις φυλακές έσπευσαν να δηλώσουν από νωρίς ότι ο βαρυποινίτης κρατείται σε διαφορετική πτέρυγα των φυλακών και δεν έχει σχέση με το νέο επεισόδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ