Tο διαστημόπλοιο Voyager -1 ξεπέρασε τα όρια του ηλιακού μας συστήματος - iefimerida.gr

Tο διαστημόπλοιο Voyager -1 ξεπέρασε τα όρια του ηλιακού μας συστήματος

Tο διαστημόπλοιο Voyager -1 ξεπέρασε τα όρια του ηλιακού μας συστήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ατελείωτο ταξίδι του Voyager-1 που ξεκίνησε στο μακρινό 1977 συνεχίζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκεται σε αχαρτογράφητα σημεία του ηλιακού μας συστήματος και εδώ και λίγες ημέρες εκτιμάται ότι βρίσκεται εκτός ορίων του συστήματος.

Το Voyager-1 έγραψε ιστορία, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, καθώς έκανε πέρασμα από το ηλιακό μας σύστημα στο διαστρικό κενό και συνεχίζει την ατελείωτη πορεία του πρωτοπορώντας στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Το Voyager-1 είχε εκτοξευθεί το 1977 με αποστολή να μελετήσει τους πιο μακρινούς πλανήτες του συστήματος, αλλά συνέχισε το ταξίδι του, μαζί με το «αδερφάκι» του Voyager-2 που εκτοξεύθηκε με διαφορά λίγων εβδομάδων.

Είναι το πρώτο ανθρώπινο δημιούργημα που ταξιδεύει τόσο μακριά, ενώ υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, ενώ το Voyager-2 το ακολουθεί σε απόσταση περίπου 3 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Η NASA βέβαια δεν επιβεβαιώνει, αλλά ακόμη και οι εκτιμήσεις των επιστημόνων να είναι λάθος, είναι θέμα ημερών να φύγει εκτός συστήματος, με τους ερευνητές να περιμένουν εναγωνίως τα πρώτα αποτελέσματα από το απόλυτο άγνωστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ