Ενα πρωτοποριακό χάπι που έχει ως βάση την ντομάτα, παρουσίασαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Το χάπι περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται στη φλούδα της ντομάτας, και συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών και στην προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος, του ενδοθηλίου.
Τα συγκεκριμένα χάπια αποτελούν ουσιαστικά συμπλήρωμα διατροφής και κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί στην κατανάλωση τριών κιλών ντομάτας, ενώ οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι για τη δράση του στο καρδιαγγειακό σύστημα, αφού σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα φάνηκε ότι η λήψη του χαπιού αυξάνει την ελαστικότητα των αγγείων κατά 50%, ενώ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την κατάσταση του ενδοθηλίου.