Franfurter Rundschau: Να πάνε φυλακή οι διευθυντές της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου - iefimerida.gr

Franfurter Rundschau: Να πάνε φυλακή οι διευθυντές της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τιμωρία των ιθυνόντων των δυο τραπεζών που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης ζητά η Franfurter Rundschau και αναρωτιέται «Γιατί πρέπει οι μικροκαταθέτες να πληρώσουν για την απληστία και τις λάθος εκτιμήσεις κάποιων άλλων; Οι διευθυντές της τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής ανήκουν στη φυλακή.»

Το άρθρο αναφέρει πως είχε ήδη διαφανεί από νωρίς πως η κυπριακή βουλή δεν θα μπορούσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. «Έτσι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει σήμερα ένα μακελειό γιατί ήθελε οι μικροκαταθέτες αλλά και οι μεγαλύτεροι να είχαν από κοινού ευθύνη. Έτσι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη της Ευρώπης και πρέπει να στιγματιστούν. Απέδειξαν για άλλη μια φορά πως δεν είναι σε θέση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στα Οικονομικά τους και πρέπει να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπαίτιους, οι οποίοι είναι οι ανεύθυνοι τραπεζίτες.»

Το άρθρο σημειώνει πως όταν ένα τελεφερίκ παθαίνει ένα ατύχημα τότε οι μηχανικοί πρέπει να πάνε στη φυλακή. Όταν ένας οδηγός τρένου αγνοεί ένα σήμα, τότε καλείται στο δικαστήριο. «Ποιος θα πληρώσει για όλους αυτούς που παθαίνουν κατάθλιψη αρρωσταίνουν και αυτοκτονούν επειδή οι τραπεζίτες καταστρέφουν τις ζωές τους;

Θα τιμωρηθούν οι διευθυντές των τραπεζών Λαϊκή και Κύπρου, οι οποίοι διακινδύνευαν τόσο μεγάλο ποσά όσο ο προϋπολογισμός της Κύπρου;Θα πάνε στην φυλακή όλοι αυτοί οι τραπεζίτες που δεν κούνησαν ούτε το δάχτυλό τους για να ελέγξουν τις τράπεζες; Είναι ώρα να αλλάξει αυτό το οικονομικό σύστημα που επιτρέπει στους κερδοσκόπους να οδηγούν στην καταστροφή ολόκληρες οικονομίες.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ