Αντί να ερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ τσακώνονται στην επιτροπή της Βουλής - iefimerida.gr

Αντί να ερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ τσακώνονται στην επιτροπή της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια άνευ ορίων σύγκρουση οδεύουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ. Τελευταίο επεισόδιο ήταν η βίαη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης, ενώ κατέθετε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και το γεγονός οδήγησε σε διαπληκτισμούς εντός των διαδρόμων του κοινοβουλίου και βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της Προανακριτικής επιχείρησε να διακόψει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν συμπλήρωσε το 20λεπτο που έχει συμφωνηθεί για την εξέταση του μάρτυρα κ. Καπελέρη.
Αυτό προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία έφτασε να καταγγέλει τον Πρόεδρο της Προανακριτικής ότι προβάλλει εμπόδια στην εξέταση του μάρτυρα με στόχο τη συγκάλυψη.

Ακούστηκαν εκφράσεις όπως «δεν έχετε δικαίωμα να με προσβάλλετε», «είστε χυδαίος» από την κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης την κατηγορούσε ότι ξεπέρασε τα όρια και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Καπελέρη.

Τσακωμοί στους διαδρόμους

Η συνεδρίαση διεκόπη, όμως οι ομηρικοί καβγάδες συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί ευθέως τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι υποθάλπει και συγκαλύπτει εγκληματία.

Φωνάζοντας μάλιστα τον προειδοποίησε ότι θα κληθεί να απολογηθεί δημόσια για όσα κάνει ή δεν κάνει και για όσα λέει.

Στον χορό μπήκε και ο άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, ο οποίος κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για σχεδιασμένο πραξικόπημα και ακολούθησε έντονος καβγάς με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

Ο κ. Καπελέρης επανέλαβε ό,τι είχε δηλώσει και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Οτι δηλαδή, δεν έλαβε ποτέ εντολή για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ από την πολιτική ηγεσία. Επανέλαβε επίσης ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε δώσει 10 ή 20 ονόματα για έλεγχο του φορολογικού τους προφίλ.

Πόλεμος και με ανακοινώσεις

Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα απαντήσει γραπτώς και ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης αναμένεται να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε για μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής την κυρία Κωνσταντοπούλου «για να δημιουργεί εντάσεις, να καθυστερεί τις διαδικασίες και να απαξιώνει το έργο της επιτροπής».

Το απόγευμα στις 16.30 θα καταθέσει στην προανακριτική ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ