Σκάνδαλο: Καρδινάλιος που συμμετέχει στο Κονκλάβιο εμπλέκεται σε παιδεραστία - iefimerida.gr

Σκάνδαλο: Καρδινάλιος που συμμετέχει στο Κονκλάβιο εμπλέκεται σε παιδεραστία

Σκάνδαλο: Καρδινάλιος που συμμετέχει στο Κονκλάβιο εμπλέκεται σε υπόθεση παιδερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων φαίνεται να εμπλέκεται ο Ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος του Λος Αντζελες, Ρότζερ Μαχόνι, ο οποίος από χθες βρίσκεται στο Κονκλάβιο όπου συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα.

Συγκεκριμένα ο καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι (ο οποίος το 2007 είχε χαρακτηρίσει τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων «απεχθή αμαρτία και εγκληματική πράξη») κατηγορείται ότι βοήθησε παιδόφιλο ιερέα να αποφύγει τις έρευνες της αστυνομίας, στέλνοντάς τον σε ένα εκκλησιαστικό κέντρο για «θεραπεία» και στη συνέχεια τον επανατοποθέτησε στην Αρχιεπισκοπή του Λος Αντζελες.

Ο Μαχόνι, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2011 και ένας ακόμα πρώην ιερέας συμφώνησαν να καταβάλουν το ποσό των περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να διευθετηθούν τέσσερις αγωγές σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που εκκρεμούν σε βάρος τους, όπως δήλωσαν την Τρίτη οι δικηγόροι των θυμάτων.

Βασικός όρος του συμβιβασμού αυτού, ήταν ότι καμία από τις πλευρές δεν θα ομολογήσει για τα αδικήματα. Ομως ο δικηγόρος των εναγόντων Βινς Φιλάντι δήλωσε ότι ο συμβιβασμός, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη αρχείων της Εκκλησίας που τεκμηριώνουν το ρόλο του Μαχόνι στη συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αποτελεί «ξεκάθαρη παραδοχή της ενοχής που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από την Αρχιεπισκοπή».

Τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην αμερικανική Καθολική Εκκλησία, έχουν κοστίσει στην Εκκλησία δισεκατομμύρια δολάρια για διακανονισμούς οδηγώντας μεγάλες επισκοπές στην πτώχευση, ενώ ειδικά η Αρχιεπισκοπή του Λος Αντζελες το 2007 κατέληξε να πληρώσει 660 εκατομμύρια δολάρια για διακανονισμούς σε πάνω από 500 ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ