Εστειλε εξώδικο και απειλεί με μήνυση την «Αυγή» ο σύμβουλος του Αθανασίου που τον κατηγορούν ως «φιλοναζί» - iefimerida.gr

Εστειλε εξώδικο και απειλεί με μήνυση την «Αυγή» ο σύμβουλος του Αθανασίου που τον κατηγορούν ως «φιλοναζί»

Εστειλε εξώδικο και απειλή με μήνυση την «Αυγή» ο σύμβουλος του Αθανασίου που το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εξώδικη διαμαρτυρία απάντησε στην εφημερίδα Αυγή ο Γιάννης Κωτούλας, σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου τον οποίο δημοσίευμα χαρακτηρίζει υμνητή του ναζισμού και του Χίτλερ.

Ο κ. Κωτούλας, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας διαμαρτύρεται έντονα για τους χαρακτηρισμούς που του προσάπτονται και επισημαίνει ότι «η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται.»

Στη συνέχεια αφού επισημαίνει ότι έχει γράψει αντίστοιχο ιστορικό βιβλίο και για τον Στάλιν ζητάει επανόρθωση και δηλώνει ότι «επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του»

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του Ιωάννη Κωτούλα έχει ως εξής:

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην έγκριτη εφημερίδα σας ¨Η ΑΥΓΗ¨ με τίτλο «Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια» (σελίδα 9), παρουσιάζομαι ως φιλοναζιστής - υμνητής του Χίτλερ. Για να στηρίξει ο συντάκτης του δημοσιεύματος τον ισχυρισμό του αυτόν, παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο «Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ».

Η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται.

Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη.

Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ιστορικό μου βιβλίο με τίτλο «Στάλιν : Ο αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης» αναφέρομαι στις δομικές επιτυχίες και την ισχυρή προσωπικότητα του Στάλιν:!!!

Κύριε Διευθυντά ,

Ζητώ με την παρούσα δήλωση - διαμαρτυρία μου να προβείτε, όπως έχετε υποχρέωση κατά τον νόμο, στην δημοσίευση της παρούσης δήλωσης στην εφημερίδα σας στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, επιφυλασσόμενος δε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και να κινηθώ αστικά και ποινικά για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ