Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αρχείων του κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αρχείων του κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η έκθεση της ομάδας εργασίας για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ομάδα εργασίας, που εξέτασε τις συνθήκες δανεισμού της Γερμανίας μέσω του κατοχικού δανείου και την πορεία των αποθεμάτων χρυσού της Ελλάδας, προέβη σε ένα σημαντικό έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ευχαριστεί το συντονιστή της ομάδας εργασίας, γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, κ. Παναγιώτη Καρακούση, και τα μέλη της ομάδας εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου, που τους ανατέθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογιζόμενη το μεγάλο όγκο αρχειακού υλικού, που έπρεπε να συγκεντρωθεί για πρώτη φορά», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προχώρησαν σε:

  • Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του ΓΛΚ, όπου θα φυλάσσεται διακριτά
  • Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία
  • Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού
  • Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού.

Στο υπουργείο Εξωτερικών η έκθεση

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας παρέδωσε την έκθεση στο υπουργείο Εξωτερικών που θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν θα ζητηθεί από τη Γερμανία η καταβολή κατοχικών αποζημιώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ