Πάρτι φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ - Γιατρός έκρυβε 2,4 εκατ. ευρώ και πρώην αστυνομικός 1,2 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Πάρτι φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ - Γιατρός έκρυβε 2,4 εκατ. ευρώ και πρώην αστυνομικός 1,2 εκατ. ευρώ

Πάρτι φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ  - Γιατρός έκρυβε 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτικά για το όργιο φοροδιαφυγής που ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΔΟΕ βάσει των ελέγχων που διενήργησε κατά τον προηγούμενο μήνα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν στην Αττική 11 επιχειρήσεις που εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 88,24 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις κατασκευής και συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων, κλωστοϋφαντουργία, τεχνική εταιρεία, εμπόριο χημικών.

Ακόμη, βρέθηκε ένας συνταξιούχος που εξέδωσε 365 εικονικά στοιχεία ύψους 4,081 εκατ. ευρώ και μια Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος που εξέδωσε 15 πλαστά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.

Επίσης, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.220.000 ευρώ, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων, καθώς εντοπίστηκε γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος που απέκρυψε εισοδήματα 2,472 εκατ. ευρώ, ένας γιατρός καθηγητής που απέκρυψε εισοδήματα ύψους 188.000 ευρώ, αλλά και μια υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης που είχε υπεξαιρέσει από το 2006 έως το 2011 από μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων και μη απόδοση μερισμάτων το ποσό του 1.160.000 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πρώην αστυνομικός που διατηρούσε ιστοσελίδα στοιχημάτων από το διαδίκτυο με έδρα την Αυστρία και ο οποίος είχε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.190.000 ευρώ. Ο ελεγχόμενος προσήλθε και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

Σε έλεγχο προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης 129 δικαιούχα πρόσωπα απέκρυβαν αμοιβές 1.693.000 ευρώ.

Ακόμη, το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε τους ελέγχους στους 48 αγρότες με τις σημαντικότερες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 222.515.063 ευρώ.

Τέλος, στο τελωνείο Κήπων κατασχέθηκε ποσότητα πέντε κιλών χρυσού περίπου 111.000 ευρώ και συνελήφθη για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένας Ελληνας, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ