Ψυχρολουσία από την Τρόικα - Ούτε κουβέντα για το ΦΠΑ στην εστίαση - iefimerida.gr

Ψυχρολουσία από την Τρόικα - Ούτε κουβέντα για το ΦΠΑ στην εστίαση

Ψυχρολουσία από την Τρόικα -Ούτε κουβέντα για το ΦΠΑ στην εστίαση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η Τρόικα αν και με το... γάντι, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να... γειώσει το ελληνικό αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Αν και η ελληνική πλευρά είχε φροντίσει να χαμηλώσει τις τελευταίες ημέρες το πήχη των προσδοκιών, σημειώνοντας ότι «εμείς θα το θέσουμε και θα το διεκδικήσουμε», αποφεύγοντας να προδικάσει το αποτέλεσμα, η απροθυμία της Τρόικα να το συζητήσει, αναμφίβολα προκάλεσε αμηχανία και προβληματισμό. Κι αυτό γιατί όπως διέρρεαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, ο σχετικός φάκελος επιχειρημάτων χαρακτηριζόταν «πλήρης» (τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά), έχοντας στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν «περπάτησε», συμβάλλοντας στην καθίζηση του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης, στη μείωση της απασχόλησης και στην αύξηση των «λουκέτων».

Η «κίτρινη» κάρτα από τη Τρόικα- κάποιοι υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα- έρχεται σε μια στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών δέχεται πιέσεις και για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στοιχεία που δείχνουν αφενός ότι τα έσοδα (κυρίως από τον ΦΠΑ) είναι αντιστρόφως ανάλογα των προσδοκιών αφετέρου ότι οι κοινωνικές επιπτώσεις είναι τρομακτικές. Διαβλέποντας, ωστόσο, τον κίνδυνο απόρριψης εκ προοιμίου ενός τέτοιου αιτήματος, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη μεταθέσει το ζήτημα στην επόμενη περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή τον επόμενο... Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ