Κυβέρνηση και πολυεθνικές διαψεύδουν την πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού - iefimerida.gr

Κυβέρνηση και πολυεθνικές διαψεύδουν την πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού

Κυβέρνηση και πολυεθνικές διαψεύδουν την πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδεται η είδηση πως εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους ανέργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση.

Την πληροφορία είχε μεταδώσει το Βήμα, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, αλλά αμέσως τόσο οι εταιρείες, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έσπευσαν να διαψεύσουν.

«Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός... Ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Δεν αναφέρομαι στη διάψευση μόνο της εταιρείας, προσθέτω και τη δική μου μαρτυρία. Δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση» διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha.

Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα, η απάντηση από την πλευρά των εταιρειών ήταν άμεση, σπεύδοντας να διαψεύσουν πως ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Η Barilla Hellas επανέλαβε ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και τόνισε ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

«Είναι τουλάχιστον λυπηρό, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολυεθνικές ή εγχώριες, δίνουν τη μάχη τους όχι μόνο για να διατηρήσουν αλλά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ενισχύοντας την ανάπτυξη, να λοιδορούνται μέσα από ανεύθυνα και ψευδή δημοσιεύματα που αποπροσανατολίζουν τις προσπάθειες ανασύνταξης της οικονομίας της χώρας» σημείωσε στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, κάθετα αντίθετη σε σενάρια για περαιτέρω μειώσεις μισθών στην Ελλάδα τάχθηκε και η Henkel Hellas.

«Τέτοια μέτρα δεν την αντιπροσωπεύουν, καθώς θεωρεί ότι δε θα συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αντίθετα, στόχος και δέσμευση της εταιρείας είναι, μέσα από πρωτοβουλίες, που αναπτύσσει, να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, στηρίζοντας την παραγωγική δραστηριότητα, τις επενδύσεις και την απασχόληση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Τέλος, η Nestle διέψευσε πως ζήτησε αλλαγή στον χρόνο προειδοποίησης του εργαζομένου για απόλυση στη συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη.

«Ούτε ο κ. Raymond Franke ούτε οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας μας έθεσαν ποτέ το παραπάνω ζήτημα μεταξύ των προτάσεών τους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα» σημείωσε, εκφράζοντας την έκπληξή της για τα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ