Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καταγγέλλεται για φυλετικές διακρίσεις - iefimerida.gr

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καταγγέλλεται για φυλετικές διακρίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γκάρντιαν ένα από τα πιο φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι «προκατειλημμένο απέναντι σε φοιτητές που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες όπως οι Αφρικανοί».

Τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα αναφέρουν ότι στις κατατακτήριες εξετάσεις που έδωσαν οι υποψήφιοι φοιτητές αν και συγκέντρωσαν την ίδια βαθμολογία, προτιμήθηκαν οι λευκοί σε ποσοστό 25.7% έναντι αυτών που προέρχονταν από εθνικές μειονότητες(17.2%).

Σύμφωνα με τον βουλευτή των Εργατικών Ντέιβιντ Λάμι «Τα νούμερα αυτά δείχνουν μια προκατάληψη του ιδρύματος απέναντι σε σπουδαστές, κάτι που αποτελεί αποτυχία του εκπαιδευτικού μας συστήματος και είναι πλέον προφανές πως ένας μαθητής από μια εθνική μειονότητα ενδέχεται να μη δεχτεί προσφορά φοίτησης στην Οξφόρδη, ακόμη κι αν έχει τους ίδιους βαθμούς με ένα άλλο λευκό παιδί».

Από την έρευνα της εφημερίδας δεν ξέφυγε και το άλλο επιφανές εκπαιδευτικό ίδρυμα, αυτό του Κέμπριτζ, όπου επικρατεί παρόμοια κατάσταση. Συγκεκριμένα από την εξέταση των αρχείων των ετών 2007-2009 προκύπτει πως ανάμεσα στους αιτούντες του τμήματος Ιατρικής με ίδια βαθμολογία στα A-Levels, το πανεπιστήμιο έκανε προσφορά στο 35% των λευκών και μόλις στο 24% των μαθητών από άλλες εθνικές μειονότητες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καταγγέλλεται για φυλετικό ή ταξικό ρατσισμό. Πριν λίγο καιρό μάλιστα ένας νεαρός Βρετανός έκανε αγωγή εναντίον του υποστηρίζοντας πως το Πανεπιστήμιο επιλέγει τους φοιτητές σύμφωνα με την περιουσία τους, δίνοντας προβάδισμα στους γόνους εύπορων οικογενειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ