Facebook και Google δίνουν έπαθλο μαμούθ για επιτεύγματα στις Επιστήμες της Ζωής - iefimerida.gr

Facebook και Google δίνουν έπαθλο μαμούθ για επιτεύγματα στις Επιστήμες της Ζωής

Facebook και Google δίνουν έπαθλο μαμούθ για επιτεύγματα στις Επιστήμες της Ζωής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγιστάνες της τεχνολογίας, όπως ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο συνιδρυτής της Google, Σέρτζι Μπριν, θέσπισαν ένα βραβείο ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων που θα απονέμεται για επιτεύγματα που ανοίγουν νέους δρόμους στις επιστήμες της ζωής.

Οι γνωστοί για το μεγάλο φιλανθρωπικό τους έργο σκοπεύουν μέσω αυτού του βραβείου να δημιουργήσουν ενθουσιασμό και να δώσουν ένα κίνητρο για έρευνα, αντίστοιχο με εκείνο που υπάρχει για τους αθλητές μέσω των οικονομικών απολαβών τους.

Η ιδέα πίσω από το Βραβείο Καινοτομίας στις Επιστήμες της Ζωής (Breakthrough Prize for Life Sciences) είναι να δημιουργήσει ενθουσιασμό και οικονομικές ανταμοιβές για εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα.

Τη φετινή εναρκτήρια χρονιά, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 11 επιστήμονες στους τομείς των ερευνών για τον καρκίνο και για το DNA.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε επιστήμονες οι οποίοι σκέφτονται μεγαλεπήβολα, αναλαμβάνουν κινδύνους και έχουν σημαντική επίδραση στη ζωή μας. Αυτοί οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι γνωστοί σε όλους και ήρωες στην κοινωνία», λέει η Αν Βοϊτσίτσκι, η οποία είναι σύζυγος του Μπριν και ιδρύτρια της εταιρείας 23andMe που φτιάχνει γονιδιακούς χάρτες. «Το να θεραπεύεις μια ασθένεια θα πρέπει να αξίζει περισσότερο από ένα γκολ».

Οι πρώτοι 11 που βραβεύονται με την εν λόγω διάκριση είναι οι εξής: Κορνίλια Μπάργκμαν, Ντέιβιντ Μπότσταϊν, Λιούις Κάντλι, Χανς Κλίβερς, Ναπολεόνε Φεράρα, Τίτια ντε Λάνγκε, Έρικ Λάντερ, Τσαρλς Σόγερς, Μπερτ Φόγκελσταϊν, Ρόμπερτ Βάινμπεργκ και Σίνια Γιαμανάκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ