Δημήτρης Ευαγγέλου: Ο Ελληνας από τη Λάρισα που δημιούργησε το λογότυπο του Batman - iefimerida.gr

Δημήτρης Ευαγγέλου: Ο Ελληνας από τη Λάρισα που δημιούργησε το λογότυπο του Batman

Δημήτρης Ευαγγέλου: Ο Ελληνας που που δημιούργησε το λογότυπο του Batman
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μπλουζάκι που επέλεξαν οι υπεύθυνοι της Warner Bros ως αναμνηστικό-διαφημιστικό για την ταινία «Batman: The Dark Knight Rises» έχει ελληνική υπογραφή, αφού σχεδιάστηκε από τον Δημήτρη Ευαγγέλου, ένα γραφίστα από τη Λάρισα, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό για το καινούργιο λογότυπο του «Batman».

Το σχέδιο του Δημήτρη Ευαγγέλου επικράτησε μεταξύ 3.000 συμμετοχών. Πως δήλωσε ο ίδιος είδε στο ίντερνετ το διαγωνισμό και διάβασε πως τον νικητή θα τον επέλεγε ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν και αποφάσισε να λάβει μέρος. Τελικά η δουλειά του αποδείχθηκε η καλύτερη και κέρδισε. «Οι κόποι και η γνώση ανταμείβονται», είπε ο ίδιος μετά την επιτυχία του.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Ευαγγέλου κερδίζει μία τέτοια διάκριση, αφού και στο παρελθόν είχε βγει 10ος στον κόσμο σε διαγωνισμό αφίσας για την μουσική Ρέγκε, ανάμεσα σε 1.142 συμμετοχές.

Ποιος είναι άνθρωπος πίσω από το λογότυπο του Μπάτμαν

O Δημήτρης Ευαγγέλου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1977 και μεγάλωσε στο Βόλο. Από το 1993 έως το 1996 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου δίπλα στον ζωγράφο Μιχάλη Βαμβακάρη. Σπούδασε γραφιστική και DTP στην Αθήνα και αμέσως μετά συνέχισε με Graphic Design BA (HONS) στο Staffordshire University στην Αγγλία.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε σε εταιρίες στην Αθήνα ως Graphic Designer και και Art Director. Το 2004 εργάζεται για τη Nimlok (η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία προϊόντων προβολής για εκθεσιακούς χώρους), ενώ παρακολούθησε και σεμινάρια δόμησης, αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Το 2006 ίδρυσε τον μικρό εναλλακτικό πολυχώρο «λούπα art» στο Βόλο, παρουσιάζοντας εκθέσεις εικονογράφησης, κόμικς, video art και γκράφιτι, καθώς και συναυλίες minimal electronica. Το 2007 επιστρέφει στην Λάρισα σαν freelancer σχεδιαστής. Ξεκινάει αποκλειστική συνεργασία με το Θέατρο Υπ' ατμόν σαν εικονογράφος και σαν σκηνογράφος.

Σήμερα διαθέτει στη Λάρισα το δικό του δημιουργικό γραφείο το Design Good studio, προσφέροντας σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις μέσα από τις εφαρμογές του εντύπου, του web και των πολυμέσων.

Φωτογραφία: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ