Επιτέλους! Το Λούβρο επιστρέφει πίνακες που είχαν κλέψει οι Ναζί - iefimerida.gr

Επιτέλους! Το Λούβρο επιστρέφει πίνακες που είχαν κλέψει οι Ναζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αίτημα ετών βρίσκει επιτέλους ανταπόκριση αφού 7 πίνακες που είχαν κλέψει οι Ναζί θα επιστραφούν στους Εβραίους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με το ΒΒC, οι κλοπές έγιναν στη δεκαετία του 1930 και οι επτά πίνακες θα επιστραφούν στους εν ζωή συγγενείς των ιδιοκτητών. Τέσσερις από αυτούς τους πίνακες βρίσκονταν στη συλλογή του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.Έξι από τα έργα ανήκαν στον Richard Neumann, αυστριακό Εβραίο που πώλησε τη συλλογή του σε εξευτελιστικές τιμές προκειμένου να δραπετευσει από τη Γαλλία. Το έβδομο είχε κλαπεί από τον εβραίο τραπεζίτη Josef Wiener, στην Πράγα.

Ο Χίτλερ ήθελε να προβάλλει και τους εφτά πίνακες σε μία γκαλερί τέχνης που σκόπευε να ανοίξει στην αυστριακή πόλη Linz, στην οποία έζησε τα παιδικά του χρόνια, μεταδίδει το BBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ