O Mαρκογιαννάκης ορκίστηκε να βρει ποιός είναι πίσω από τον Σάμπι Μιονί και τα 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ - iefimerida.gr

O Mαρκογιαννάκης ορκίστηκε να βρει ποιός είναι πίσω από τον Σάμπι Μιονί και τα 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ», είπε ο πρόεδρος της διακομματικής προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και πρόσθεσε ότι θα κάνει «κόσκινο» τον λογαριασμό του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί με τα 550 εκατ. στην HSBC.

O κ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι επειδή δεν θα συμμετέχει σε άλλη αναμέτρηση για νέα θητεία βουλευτή, αποχωρώντας θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κάθαρση αυτής της υπόθεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Μαρκογιαννάκης, είπε ξεκάθαρα ότι «δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ», διότι τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρότερα από αυτά που γνωρίζουμε ήρθε, δεν αφορούν τρεις ανθρώπους» και πρόσθεσε: « Ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης στην προανακριτική και είπε το πρωτότυπο από τη Γαλλίας δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι' αυτό δεν εμφανίζεται. Το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επί 23 χρόνια βουλευτής της ΝΔ και πρώην δικαστικός κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε με έμφαση ότι τόσο οι δύο δικαστικοί εισαγγελείς όσο και ο ίδιος ζητούν να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων για κάθε όνομα που υπάρχει στο USB με αυτά που υπάρχουν στο CD που ήρθε πρόσφατα από τη Γαλλία, όχι μόνο στα ονόματα αλλά και στο ύψος των ποσών που διακινήθηκαν.

«Όταν έχει λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο· θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος. Δεν προτίθεμαι να κάνω βήμα πίσω, πηγαίνω προς την κατεύθυνση που ήταν εκείνος ο οποίος κατέθεσε τα πρώτα χρήματα» τόνισε.

Και έχει σημασία η αναφορά αυτή του κ. Μαρκογιαννάκη, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ, πίσω από τον τραπεζικό λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ με τα 550 εκατ. ευρώ βρίσκεται η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου και γι΄ αυτό το σκοπό, η επιτροπή καλεί την Μαρία Παντελή, διαχειρίστρια του συγκεκριμένου λογαριασμού για να δώσει εξηγήσεις.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι θα ζητήσει περισσότερο προσωπικό και περισσότερες συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της μέχρι τις 25 Μαρτίου, ή λίγο μετά. Το κυριότερο όμως είναι ότι «δεν υπάρχει περίπτωση κουκουλώματος θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να βγάλουμε την αλήθεια» ακόμη και εάν χρειαστεί «ξεκάρφωμα» , όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ